OH, SLEEPER - Son Of The Morning

OH, SLEEPER - Son Of The Morning

OH, SLEEPER - Son Of The Morning

OH, SLEEPER - Son Of The Morning

Američtí agitátoři OH, SLEEPER vtrhli na scénu teprve nedávno (v roce 2006), ale „Son Of The Morning“ je už jejich druhé album. Prostudováním jmen na soupisce zjistíte, že se nejedná o žádné zelenáče (ex-BETWEEN BURIED AND ME, AS CITIES BURN) a poslech CD vás v tom jen utvrdí. Hudba je to náročná a hodně agresivní, zkrátka nic pro slabé povahy. Kapela vydává u křesťanského vydavatelství tvrdé muziky Solid State a proto mě nepřekvapuje, že textová složka se věnuje především Jemu. O tom, že OH, SLEEPER jsou zapálení křesťané, svědčí i fakt, že „Son Of The Morning“ je koncepční dílo o bitvě boha s ďáblem a symbol na obalu má znamenat zlomený pentagram!

OH, SLEEPER

Hudba se dá popsat jako ostrý, technický metalcore, který občas zklidní melodická pasáž. Většinu hrací doby ale OH, SLEEPER buší do plných a jejich projev má blízko k nastartované motorové pile. Kytary jsou vytažené hodně dopředu a oba kytaristé předvádí celkem šílené propletence a prstolamy, které jsou ovšem čitelné a seriózně zahrané. Zdatně jim sekundují bicí, které také nejsou zrovna jednoduše hrané. Najdou se pasáže, třeba v „World Without A Sun“, kde vám kostrbaté rytmy připomenou mistry v oboru – švédské MESHUGGAH. Agresivní vokál hlavního zpěváka zavání monotónností a je proto dobře, že jej občas vystřídá kytarista se svým o něco melodičtějším projevem, něco podobného provozují i stájoví kolegové UNDEROATH, zde ovšem není rozdíl mezi zpěvy tak výrazný.

Nejpovedenější kombinaci melodie, sekaných kytar a řevu slyším v „Reveries Of Flight“ nebo v závěrečné „The Finisher“. Těžko však vyzdvihovat jednotlivé skladby, neboť album „Son Of The Morning“ je monolit, který břinčí celou dobu se stejnou hlasitostí a ve stejném tempu. Jednotlivé kusy jsou dost krátké a hodně si podobné, takže album působí jako jedna 34 minut dlouhá skladba. Není to hudba na první poslech, je těžko stravitelná a chvíli mi trvalo, než jsem se prokousal skrz.

OH, SLEEPER se nedaří uniknout pelotonu průměrných jako zmíněným kolegům z UNDEROATH, ale pořád je můžeme řadit mezi nadějné kapely v rámci metal/core scény. Ve prospěch nahrávky hovoří její únosná délka a fakt, že se jedná teprve o druhé album těchto extrémistů. Nasazení mají opravdu zdrcující a hudba je to pozoruhodná. Vyplatí se sledovat, s čím přijdou příště.

 3

Verdikt

Agresivní a technický metalcore.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 33:56

Produkce: Andreas Magnusson
Studio: Planet Red Studios, Richmond (USA)

www.myspace.com/ohsleeper

Sestava

Skladby

  1. Son Of The Morning
  2. The New Breed
  3. In All Honesty
  4. Breathing Blood
  5. Reveries Of Flight
  6. World Without A Sun
  7. The Fire Dawn
  8. A Banquet For Traitors
  9. Commissioned By Kings
  10. The Finisher

Diskografie

Children Of Fire (2011)
Son Of The Morning (2009)
When I Am God (2007)
The Armored March (EP) (2006)