HOUR OF PENANCE, HEAVING EARTH - Praha - Klánovice, Black Pes - 28. dubna 2010

HOUR OF PENANCE, HEAVING EARTH - Praha - Klánovice, Black Pes - 28. dubna 2010

HOUR OF PENANCE, HEAVING EARTH - Praha - Klánovice, Black Pes - 28. dubna 2010

HOUR OF PENANCE, HEAVING EARTH - Praha - Klánovice, Black Pes - 28. dubna 2010

Vlahý dubnový večer v pražských Klánovicích patřil do kategorie těch hodnotně strávených. V obýváku jménem Black Pes se rozhodně nekonala žádná megalomanská akce, ba právě naopak, šlo o příjemnou sešlost takřka rodinného charakteru. Sedmdesát přihlížejících postaviček, dvě kapely, jeden žánr. Pro mě osobně ideální konstelace, není totiž nic horšího, než se zoufale trápit v davu při sáhodlouhé tour, kde vám dobrá polovina kapel vůbec nic neříká. Tentokrát však žádné letargické pospávání nehrozilo, na pražskou periferii totiž dorazili HOUR OF PENANCE, apoštolové moderního BDM.

Zhruba v půl deváté vylezli na pódium HEAVING EARTH a ihned začali se svým zábavným louhováním death metalového slabikáře. Tu INCANTATION, tu IMMOLATION, tu zase HATE ETERNAL a tu, jak jinak, MORBID ANGEL (pro slabší žáky dodávám, že jméno kapely samozřejmě odkazuje na otvírák kolekce „Formulas Fatal To The Flesh“). HEAVING EARTH předvedli pestrý, členitý set, přičemž vystřihli i pár vzorků z připravované destičky „Diabolic Prophecies“ (vyjde letos v létě u Poláků Redrum666). Nutno podotknout, že ukázky nového materiálu zněly velmi slibně, snad jen škoda, že HEAVING EARTH se stále příliš úzkostlivě drží svých inspiračních vzorů. I tak velmi příjemný úvod, poctivá žánrová práce.

HEAVING EARTH

Rozpadlá dodávka s italskou posádkou na korbě dorazila do klánovického sklepení naštěstí na čas. Pláč a skřípění zubů v podání košických kolegů (HOUR OF PENANCE byli nuceni díky problémům se startérem vynechat slovenskou zastávku turné) nahradila kousek za Prahou spokojenost. I když spokojenost ne úplná, neb i druhá kapela večera nastoupila na prkna bez baskytary, což se na výsledném dojmu zcela logicky podepsalo. Samozřejmě, utáhnout celý set ve sporé koncertní sestavě ve složení bicí/kytara/zpěv, a přitom si uchovat hutnost pro HOUR OF PENANCE tolik typickou, není zrovna jednoduchý úkol. Situaci nevylepšil ani zvukař, který se nejspíše rozhodl absentující lomoz tučných strun nahradit zbytečně vytaženou kytarou a současně tak zdevastovat sluchovody přihlížejících (intenzita sóla v „Adversary Of Bigotry“ skutečně nebezpečně atakovala práh bolestivosti). Setlist HOUR OF PENANCE logicky osciloval mezi novinkou „Paradogma“ a předchozí, přelomovou nahrávkou „The Vile Conception“, přičemž se dostalo i na historičtější exkurz v podobě „Shreds Of Martyr“ z pět let staré řadovky „Pageantry For Martyrs“.

HOUR OF PENANCE

V půl jedenácté bylo hotovo, HOUR OF PENANCE zavřeli krám spolu s „Misconception“ a odeslali přítomné na kutě. Dojmy z živelného vystoupení (navzdory chybějící baskytaře) italského tria jsem si odnesl hlavně pozitivní, speciálně pak díky učebnicové práci pana Mercuria, jehož blastbeating mi rezonoval v hlavě ještě hodně dlouho po návratu z klánovického přístřešku.

 Přidejte svůj názor

Reaper

Další informace