ANAAL NATHRAKH - Passion

ANAAL NATHRAKH - Passion

ANAAL NATHRAKH - Passion

ANAAL NATHRAKH - Passion

Řemeslo a předvídatelnost – těmito dvěma slovy charakterizoval kolega Shnoff předchozí, dva roky starou nahrávku „In The Constellation Of The Black Widow“. Stejné vyjádření bychom mohli aplikovat i na aktuální počin „Passion“. Stále je to brutální nářez, stále jsou to staří známí ANAAL NATHRAKH ve své typické formě, stále je to ono podobné pořád dokola. Ale nějakým záhadným způsobem to opět docela dobře funguje.

Podobně jako na předchozích řadovkách, setkáváme se i na té aktuální s pořádnou dávkou misantropie a bohapustou devastací, stejně jako s kvalitními, chytlavými melodiemi. Nic převratného, dalo by se říct. Po delší době však můžeme připsat kapele k dobru slušné zhrubnutí zvuku s pěkně agresivním výrazivem (na „The Codex Necro“ se nový kotouč pochopitelně nechytá, ale předešlé desky měřeno touto optikou zastiňuje). Přesto nic nového pod sluncem.

ANAAL NATHRAKH

Příjemným zpestřením tak jsou pěvecké výkony hostujících Alana Dubina (KHANATE, GNAW) a především pak Rainera Landfermanna, dobře známého z misantropického opusu non plus ultra „Dictius Te Necare“ německých chorobomyslných pacientů BETHLEHEM. Jeho vokální projev dává skladbě „Tod Huetet Uebel“ zatracenou dávku emocí a pořádné grády, a tak můžeme tuto směle zařadit mezi nejlepší na albu. Jinak však zůstává vše při starém. Kdo ANAAL NATHRAKH už nějakou dobu zná, může přesně vytušit, kterak bude „Passion“ znít. Pro nováčky na tomto poli jen dodávám – „The Codex Necro“ vládne všem.

Ne, ANAAL NATHRAKH se s takovým přístupem skutečně nestanou novými EMPEROR, jak mnozí futurologové prorokovali. Dobře zvládnuté, přestože sympaticky působící řemeslo k dosažení těchto met přeci jen nemůže stačit, ačkoliv „Passion“ působí výrazně charismatičtěji než předchozí řadovka.

Viděno samostatně, ANAAL NATHRAKH opět natočili dobrou desku. V kontextu jejich tvorby však jde přeci jen spíše o „pouze“ kvalitně řemeslně zvládnutý, předvídatelný a nepříliš nového přinášející počin, který je však i tak stále velice dobře poslouchatelný. Za přitvrzení dávám každopádně palec nahoru.

 3

Deadmann

Verdikt

ANAAL NATHRAKH přitvrdili a jde jim to k duhu. Nepřinášejí sice příliš mnoho nového, ale opětovně nabízejí velice dobře poslouchatelný počin.

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
7,8 / 10
Čtenáři
7,8 / 10

Další informace

Sestava

Skladby

  1. Volenti Non Fit Iniuria
  2. Drug-Fucking Abomination
  3. Post Traumatic Stress Euphoria
  4. Le Diabolique Est L'ami Du Simplement Mal
  5. Locus of Damnation
  6. Tod Huetet Uebel
  7. Paragon Pariah
  8. Who Thinks of the Executioner?
  9. Ashes Screaming Silence
  10. Portrait of the Artist

Diskografie

Vanitas (2012)
Passion (2011)
In The Constellation Of The Black Widow (2009)
Hell Is Empty And All The Devils Are Here (2007)
Eschaton (2006)
Domine Non Es Dignus (2004)
When Fire Rains Down From The Sky, Mankind Will Reap As It Has Sown (EP) (2003)
Total Fucking Necro (2 dem + bonus na CD) (2002)
The Codex Necro (2001)
Total Fucking Necro (demo) (1999)
Annal Nathrakh (demo) (1999)

Jiné pohledy

7 / 10
Očekávaná dobrá práce. Dost nebo málo? V případě ANAAL NATHRAKH asi tak nějak akorát.
Shnoff | 6. července 2011

 

8,5 / 10
Dva roky uplynuli a máme tu facelift „In Constelation Of The Black Widow“. Pôvodné vlastnosti zostali v plnej miere zachované a teda nemám reálny dôvod na nespokojnosť. ANAAL NATHRAKH nezaznamenali nejaký prevratný vývoj, ale stále mi to pri danej kvalite nevadí. Otázne je kedy pri štýle milimetrových posunov začnú klesať za horizont, nateraz mi ale stále postačuje vymieňať v prehrávači starý album za ten aktuálny.
Arrow | 6. července 2011