OZZY OSBOURNE - Live At Budokan

OZZY OSBOURNE - Live At Budokan

OZZY OSBOURNE - Live At Budokan

OZZY OSBOURNE - Live At Budokan

Po úspěšném albu Down To Earth a následném turné je pochopitelné, že Ozzy vydá živák nebo Best of album. Stejně jako jeho staří kamarádi Sabbati, má v posledních letech ve zvyku vydat album, které je následováno alespoň jedním živým albem a výběrem. Nakolik je to jeho vlastní rozhodnutí a nakolik je do toho tlačen svou peníze-milující ženou Sharon, je jiná otázka, na kterou beztak známe všichni odpověď, viz. série Osbournes na MTV. Ostatně není divu, že i Osbournes vyšly na CD, kde si mimo jiné Ozzyho dcera Kelly nazpívala slavnou píseň od Madony - Papa Don´t Preach, což by se spíš dalo považovat za špatný vtip, než počátek začínající hvězdy. Tentokrát přišel na řadu na živák. Koncert byl nahráván v zemi malých, šikmookých mániček, v Japonsku (Budokan.Hall, Tokyo, 15.února).

Dopředu mohu říci, že Live At Budokan nedosahuje kvalit předcházejících živých alb Live And Loud, Speak Of The Devil... Přeci jenom se na Ozzym ta léta podepsala a jeho projev už místy zdaleka není tak energický jako před léty, ikdyž na pražském Strahově se předvedl v nejlepším světle. Jeho skupina je však stále při síle. Vyjadřovat zde obdivy mistru Zakk Wyldemu by asi bylo nosení dříví do lesa, z tohoto živáku si však jeho umění můžete vskutku vychutnat. Po zvukové stránce je to kvalitní zachycení koncertní atmosféry. Pro fandy tohoto Hard Rockového nestora alespoň doporučuji k poslechu.

Jako intro si Ozzy zvolil počáteční sbory O Fortuny Carla Orffa doprovázené křikem Japonců. Album pak již nic překvapivého nepřinese. Písně z nového alba a nepostradatelné Ozzyho klasiky jako Mr. Crowley, Crazy Train, No More Tears, Bark At The Moon a další. Jednoduše to, co hraje stále a na co se vyplatí chodit na koncert, ale mám pocit, že by repertoár svých výběrů a živých alb mohl trochu pozměnit. Přeci jenom za víc jak dvacet let sólové kariéry nazpíval mnohem více kvalitních skladeb. Samozřejmě nechybí ani Ozzyho výkřiky na publikum, zatímco Zakk čaruje na kytaru. Desku pak uzavírá nesmrtelný Paranoid. Nutno ještě dodat, že CD má ochranu proti přehrávání na počítači, která by měla naprosto znemožnit jeho pirátské šíření…

Live At Budokan je průměrné živé album, hodnotím jako mírně nadprůměrné jen díky kvalitnímu zvuku. Kromě několika písní z nového alba ale nic, co by jsme už mnohokrát na různých živácích neslyšeli. A předpokládám, že než skončí letošní zima, budeme tu mít další Live at…., či další Best of.

 5

Manatar

Verdikt

Live At Budokan je průměrné živé album, hodnotím jako mírně nadprůměrné jen díky kvalitnímu zvuku. Kromě několika písní z nového alba ale nic, co by jsme už mnohokrát na různých živácích neslyšeli. A předpokládám, že než skončí letošní zima, budeme tu mít další Live at…., či další Best of.

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,3 / 10

Další informace

Produkce: Thom Panunzio + Ozzy Osbourne

www.ozzy.com

Sestava

Skladby

  1. I Don´t Know
  2. That I Never Had
  3. Believer
  4. Junkie
  5. Mr. Crowley
  6. Gets Me Through
  7. No More Tears
  8. I Don´t Want To Change The World
  9. Road To Nowhere
  10. Crazy Train
  11. Mama, I´m Coming Home
  12. Bark At The Moon
  13. Paranoid

Diskografie

Scream (2010)
Black Rain (2007)
Under Cover (2005)
Prince of Darkness (2005)
The Essential Ozzy Osbourne (2003)
Live At Budokan (2002)
Down To Earth (2001)
Ozzman´s Commeth (kompilace) (1997)
Ozzmosis (1995)
Live And Loud (live) (1993)
No More Tears (1991)
Just Say Ozzy (live) (1990)
No Rest For The Wicked (1988)
Tribute To Randy Rhodes (compilation) (1987)
The Ultimate Sin (1986)
Bark At The Moon (1983)
Speak of The Devil (1982)
Live E.P. (1982)
Diary of A Madman (1981)
Blizzard Of Ozz (1979)
The Commandments (best of) (0)