MISERY INDEX / LOCK UP - Split 7

MISERY INDEX / LOCK UP - Split 7"

MISERY INDEX / LOCK UP - Split 7

MISERY INDEX / LOCK UP - Split 7"

Toto limitované vinylové splitko je výjimkou potvrzující pravidlo, že se na podobné projekty většinou dostávají skladby reprezentující druholigové odřezky z plnohodnotných alb. Obě strany sedmipalce, který vychází pod domácí hlavičkou Demage Done Records obsahují hudební kvalitu první třídy, která zcela jistě bude hledaným artiklem nejen death-grindových lovců neřadových atrakcí.

„Siberian“ od MISERY INDEX je ukázkou výborně odvedeného deathmetalového řemesla americké školy. Riffový počátek v houpavých středních tempech, rozjíždí záhy dusavá dvojšlapka a kytary mající řezavost motorových pil. Typický štěkavý vokál a text od Marka Kloeppela, který je inspirován ruským autorem a nositelem nobelovy ceny za literaturu Alexandrem Isajevičem Solženicynem, konkrétně jeho knihou „Jeden den v životě Ivana Denisoviče“, hudba, jenž si bez odboček jde jednoznačně a tvrdošíjně za svým cílem a tím je kvalitní deathmetalová jízda, která není skoupá na hudební ingredience, jež se prostě zadřou do paměti. To jsou hlavní znaky této skladby. Ve zlatém řezu ji provzdušní kytarové sólo, po němž se „Siberian March“ vrací do své dusavé nemilosrdné šlapavosti.

LOCK UP připravili na společný projekt o poznání rychlejší a grindovější skladby. Ono na druhou stranu v jejich repertoáru se málokdy zvolňuje. Vytažené bicí připomínající nepomíjivou bouři, kytary vyvíjejí potřebný tlak a nad tím vším trylkuje poblázněný rozevlátý ukřičený vokál, který je od mnohem ukázněnější pochodové polohy MISERY INDEX na míle vzdálen. Texty i hudba pochází z pera grindového praotce z NAPALM DEATH Shanea Emburyho, takže pokud se těšíte na nekompromisní vypalovačky s pečlivě namíchaným poměrem brutality a energie, které s vámi nebudou mít slitování, budete spokojeni. LOCK UP znovu potvrzují pozici jedné z nejextrémnějších kapel na světové scéně. Zajímavostí budiž to, že vokály se natáčely v domácím studiu Sono za zvukového dozorování světoběžníka Josefa Křepelky.

Povedený exkluzivní a výtečně graficky zpracovaný split dvou titánů světové extrémní scény. Pro fanoušky kapel nutnost.

 Přidejte svůj názor

RIP
RIP

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-

Další informace