JUNGLE ROT - Terror Regime

JUNGLE ROT - Terror Regime

JUNGLE ROT - Terror Regime

JUNGLE ROT - Terror Regime

Ďalší old school deathmetaloví bojovníci, ktorých si predstavíme, sú JUNGLE ROT z Wisconsinu a sú o rok mladší od SIX FEET UNDER. Napriek tomu za ten čas stihli dodať sedem dlhohrajúcich albumov. Sú teda na hranici „kritického množstva“, novinka „Terror Regime“, ich už druhý album vydaný u kedysi dosť prísne hardcoreových Victory Records, však SFU pomerne jasne ukazuje, že dá sa aj lepšie, prinajmenšom chytľavejšie a zábavnejšie.

V porovnaní s „Unborn“ je totiž „Terror Regime“ oveľa energickejší a agresívnejší, miesto nejakého cintorínskeho strašenia nezmyselne sa klátiacimi zombie je jeho nálada divoká a bojovná.

Môže za to oveľa lepšie zvolené stredné tempo, ktoré poriadne hrnie a valí sa dopredu, a veľa rýchlych pasáží, ktoré majú poriadny švih. Pestré gitarové linky, ktoré sa vám ľahko usadia v uchu, a priehrštie zaujímavých, do hudby sadnúcich sól, to všetko pôsobí dojmom surového, priamočiareho klasického death metalu, hraného s thrashmetalovou ľahkosťou a hravosťou.

JUNGLE ROT skrátka nepopierajú svoje poslucháčske korene a nie sú zbytočne ortodoxní na úkor príťažlivosti hudby. Paradoxne práve vďaka tomu sa im darí hrať plnokrvnú deathmetalovú klasiku, ktorá by iste stála aj za zhliadnutie naživo.

Plusom je viacdimenzionálny drsný vokál, ktorý ani nejde do vyslovených extrémov, taký Barnes povyše je oveľa väčší zver. Frontman a gitarista Dave Matrise svojím prejavom lieta v mantineloch BOLT THROWER až EXHORDER (aj preto tá občasná príchuť thrash metalu).

Zvyšok zostavy obsahuje zaujímavé mená – basák James Genenz hral okrem iného vo FLESHGRIND, bubeník Jesse Beahler zase v pekelných INSATANITY. Jediným „mužom bez minulosti“ je tu druhý gitarista Geoff Bub.

„Terror Regime“ je vydareným, nadupaným klasickým deathmetalovým albumom, hotovou učebnicou pre tých, ktorí proste nemajú jasno, čo to vlastne ten old school je. Veľkým plusom je, že JUNGLE ROT nie sú žiadnym nostalgickým vzývaním histórie, toto hrajú od svojich začiatkov v časoch, kedy to žiadna „“stará škola“ nebola, naopak presne toto bol hlavný smer kovu smrti.

Samozrejmosťou je vydarený štýlový zvuk a bonusom cover „I Don’t Need Society“ od crossoverových titanov D.R.I.

 3

Martin Lukáč

Verdikt

„Terror Regime“ je vydareným, nadupaným klasickým deathmetalovým albumom, hotovou učebnicou pre tých, ktorí proste nemajú jasno, čo to vlastne ten old school je.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,9 / 10

Další informace

Stopáž: 32:33

Produkce: Chris Djuricic
Studio: Bell City Recording, Racine

www.jungle-rot.com/

Sestava

Skladby

  1. Voice Your Disgust
  2. Terror Regime
  3. Utter Chaos
  4. I Am Hatred
  5. Blind Devotion
  6. Scorn
  7. Rage Through The Wasteland
  8. Ruthless Omnipotence
  9. I Don't Need Society (D.R.I. Cover)
  10. Carpet Bombing
  11. Pronounced Dead

Diskografie

Terror Regime (2013)
Kill On Command (2011)
What Horrors Await (2009)
War Zone (2006)
Fueled By Hate (2004)
Dead And Buried (2001)
Slaughter The Weak (1997)