SAADE - Guide To Happy Living

SAADE - Guide To Happy Living

SAADE - Guide To Happy Living

SAADE - Guide To Happy Living

Pro mě je to zatím domácí rockové album roku 2013. Tomáš Zakopal zná mapu a přesně ví, jak udělat hitovky, kterými nepohrdnou ani alternativní špindírové z noiserockové scény, ani příznivci neotřesitelným kultů, jakými jsou třeba BLACK SABBATH, nebo novodobějších rockových idolů formátu FOO FIGHTERS. Vše je podřízeno tomu, aby byla zachována písničkovost skladeb a současně originální špinavý zvuk kytar.

„Vzdušný, zrnitý a ledabyle elegantní rock na léto.“

Oproti minulé nahrávce mám pocit, že SAADE jdou trochu více naproti posluchači. Kontury skladeb jsou více líbivé a nebál bych se použít i slovo „romantické“, ale pozor - vše je současně (jako vždy) opracováno velmi dřevorubecky. Zvuk je rezavý, chlupatý, kytara skřípe, vazbí, vrní a přehrává si flanger efekt ze strany na stranu. Stále je tu dost řezavého grunge a stoner rocku, které i ze skladeb, kde na pozadí šlape klavír, dělají písničky pro chlupatý týpky, co si škrtají sirku o své vlastní strniště.

Kdo měl u tohoto dua strach z toho, že nový bubeník hodí dvojčlennou kapelu někam jinam, se strachovat nemusí. Změna na postu bubenické stoličky jen podtrhuje to, že principál Zakopal drží tvorbu skupiny velmi pevně ve svých rukou. Řemeslně naprosto skvěle vyvedená práce, živě to nemá chybu a přichází léto, takže nečekejte. Tohle je přesně hudba pro dlouhé letní roadtripy.

 1

RIP
RIP

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 37:11

saade.bandcamp.com