IMPALED NAZARENE - Vigorous And Liberating Death

IMPALED NAZARENE - Vigorous And Liberating Death

IMPALED NAZARENE - Vigorous And Liberating Death

IMPALED NAZARENE - Vigorous And Liberating Death

Fínski diablovi capi IMPALED NAZARENE sú tu dvadsiaty štvrtý rok, nevymáchaná nihilistická huba Miku Luttinena naďalej dokonale serie na to, koľko ľudí sa jej textami a vyjadreniami s radosťou nechá pourážať a celkovo tejto štvorici z Oulu po hudobnej stránke stále ide karta. Aktuálne až prekvapujúco, dvanásty album (extrémne) metalovej kapely by podľa všetkých prírodných zákonov mal byť recyklovanou unavenou zbytočnosťou, lenže v prípade „Vigorous And Liberating Death“ sa to nedeje.

Čo tu IN hrajú? Nuž, furt to isté čo už roky, lenže bravúrne. Sú stále zlí, divokí, hulvátski a riadne kopú, navyše im to celé verím, ani neviem prečo, veď „veľká kapela“ si iba plní povinnosť voči vydavateľovi, vlastne je to chodenie do roboty. Lenže Slutti666, Repe Misanthrope, Arc v 666 a Tomi UG Ulgren počuteľne ľavou zadnou naflákali trinásť kusov zlostného punkového black metalu tak, ako to vedia iba oni – rýchlo, energicky, veľmi agresívne, drsne rockandrollovo, chytľavo a originálne. Nikto nehrá ako oni, nikto ani nemá taký na pol huby otrávene odbrechaný a zároveň zlovestný vokál.

Priamočiare rúbačky s rinčiacou basou, kvalitnými sólami a častými fajnovými severskými harmóniami – napríklad v „Drink Consultation“, bojovná a zároveň ponurá atmosféra. Hneď niekoľko skladieb je odspievaných po fínsky, čo nie je žiadna novinka, ale originalitu to ešte umocní, skrátka IMPALED NAZARENE nie a nie začať korodovať. Hudba ide ruka v ruke s obalom, o ktorý sa postaral Taneli Jarva (určite ho poznáte zo SENTENCED), voľakedajší basák. Dokonale vystihuje, o čo táto štvorica je.

IMPALED NAZARENE  

 Přidejte svůj názor

Martin Lukáč

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-
Čtenáři
6,1 / 10

Další informace

Diskografie

Vigorous And Liberating Death (2014)
Pro Patria Finlandia (2006)
Death Comes In 26 Carefully Selected Pieces (2005)
All That You Fear (2003)
Absence Of War Doesn't Mean Peace (2001)
Decade Of Decadence (2000)
Nihil (2000)
Rapture (1998)
Motörpenis (MCD) (1996)
Latex Cult (1996)
Suomi Finland Perkele (1994)
Satanic Masowhore (7'' EP) (1993)
Ugra-Karma (1993)
Sadogoat (7'' EP) (1992)
Tol Cormpt Norz Norz Norz (1992)
Goat Perversion (7'' EP) (1991)
Taog Eht Fo Htao Eht (demo) (1991)
Shemhamforash (demo) (1991)