ILLDISPOSED - With The Lost Souls On Our Side

ILLDISPOSED - With The Lost Souls On Our Side

ILLDISPOSED - With The Lost Souls On Our Side

ILLDISPOSED - With The Lost Souls On Our Side

Svoju jedenástu radovku vydali aarhuskí ILLDISPOSED 27. júna tohto roku u Massacre Records. „With The Lost Souls On Our Side“ je typickým albumom, aký prinajmenšom štúdiovo (ale už aj naživo) stabilne kvalitná banda s vlastným ksichtom vydáva po 23 rokoch existencie. Táto desaťskladbová nahrávka má všetko, čo si my fanúšikovia na ILLDISPOSED ceníme – typické husté, ťažké a šťavnaté riffy, razantné i valivé, drviace tempá, „trademarkový“ zvuk, svojskú, často dramatickú, vážnu melodiku, a samozrejme stále spoľahlivý „subwoofer“ frontmana Bo Summera. Ten sa aktuálne činí aj v deathmetalových AT THE GRAVE, debutujúcich v tomto roku rovnomenným albumom, a tam ide do ešte väčšieho extrému.

Je to naďalej nezameniteľný drsný, ale melodický deathmetalový buldozér, aktuálne zvukovo ťažký až kdesi do čias albumu „Submit“. A skladby sú solídne vystavané, úderné, presvedčivé, len sa do toho celého už ťažko dostávate. Ide totiž o to, že v podstate ste väčšinu toho, čo Dáni ponúkajú, v mierne odlišných verziách počuli už predtým. Po zľahka experimentálnom, klávesmi „vytunenom“ „There Is Light (But It’s Not For Me) z roku 2011 ILLDISPOSED už druhý album ctia návrat k vlastným koreňom. Nie je to zlé, album sa mi páči, ale moment prekvapenia sa skrátka nemá ako dostaviť. Jedinou novinkou je tu totiž bubeník Kim Langkjaer Jensen, nastúpivší minulého roku, a premiéru tu má aj od roku 2012 nový basák Kussen.

P.S. Som si viac – menej istý, že ILLDISPOSED nečítali tunajšiu moju recenziu na predošlý album, ale pohľad na dizajn ich trička „Sons Of Darkness – Illdisposed Denmark“ celkom pobaví.

 Přidejte svůj názor

Martin Lukáč

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 42:57

www.illdisposed.dk

Diskografie

Sense The Darkness (2012)
There Is Light (But It's Not For Me) (2012)
The Best Of Illdisposed (2011)
To Those Who Walk Behind Us (2009)
The Prestige (2008)
Burn Me Wicked (2006)
We Suck, Live Aarhus (DVD) (2005)
1-800 Vindication (2004)
Kokaiinum (2001)
Retro (2000)
There's Something Rotten In The State Of Denmark (1997)
Submit (1995)
Helvede (1995)
Return From Tomorrow (MCD) (1994)
Four Depressive Seasons (1993)
The Winter Of Our Discontempt (demo) (1992)