FROM OUR HANDS - Individuals

FROM OUR HANDS - Individuals

FROM OUR HANDS - Individuals

FROM OUR HANDS - Individuals

FROM OUR HANDS jsou typickou americkou kytarovkou s lehce rozpoznatelnými stopami melodického punk-rocku. Současně jsou asi jedinou kapelou ze Slovenska, o které mohu něco podobného napsat, aniž bych lhal. Od zvuku a aranží až po angličtinu tu vše sedí přesně tam, kde má. Pro ty, kteří se v punkem říznutých melodických kapelách tohoto střihu trochu pohybují, nejde mluvit o originalitě nebo nějakém přínosu žánru, spíše o skvěle zvládnutém řemeslu, které na území České ani Slovenské republiky nemá konkurenci.

Oproti první pětiletce v kariéře kapely ubylo punkového feelingu, zdá se, že nám kluci trochu dozráli, což se projevuje nejen na tom, že se oproti punku akcentuje spíše rockový feeling, ale i v propracovanějších aranžích a textech. Až na výjimky typu titulní, o poznání melancholičtější „Individuals“, se tu operuje s jiskrnou energií, která má v případě skladby „Livestock“ až hardcoreovou zarputilost a valivost. Ačkoliv po dalších a dalších posleších začnou některé části alba trochu splývat, najde se tu i mnoho míst, na které se vyloženě těším.

„Individuals“ stojí na skvěle zvládnutém proplétání melodického vokálu a kytar, které ničím výrazně nepřekvapí, ale hlavně nenudí a nemá punc topornosti, jako v mnoha jiných domácích případech, kdy se česká nebo slovenská kapela snažila o něco podobného. Ba naopak. FROUM OUR HANDS natočili album, které je svěží a přirozeně plynoucí, i když oproti předchozímu „Sinners“ obsahuje více přemýšlení a méně mladické nerozvážnosti.

 Přidejte svůj názor

RIP
RIP

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Diskografie

Individuals (2014)
Sinners (2010)
Buildings Fall (2009)