TURBOWOLF - Svéráz chemického rock'n'rollu

TURBOWOLF - Svéráz chemického rock'n'rollu

TURBOWOLF - Svéráz chemického rock'n'rollu

TURBOWOLF - Svéráz chemického rock'n'rollu

Banda, která sjížděla Evropu po boku KORN i DIMMU BORGIR a přece hraje něco úplně odlišného. Řekl bych odlišného od všeho, co si umíte představit. I když… Pokud si dokážete představit to, že se domácí HENTAI CORPORATION sjeli koksem, uklidnili trávou, navrch si dali tripa a částečně zastydli u hipíků jste blízko. Do toho si ale představte kytaru a basu, jenž to hrnou jako buldozer, a ty nejchemičtější hamondky a jsme skoro u výsledku. A zapomněl jsem na šílenství. Chris Georgiadis není tak úplně svéprávný týpek. Rozhodně ne uprostřed svého vlastního koncertu.

TURBOWOLF

Jsou tři čtvrtě na devět a koncert začíná. Žádné předkapely. Proč taky? Hned na počátku je „Invisible Hand“ z posledního alba „Two Hands“. To, že nepůjde jen o ochutnávku aktuálního alba předznamenává hned další skladba, kterou je „Ansient Snake“, v tu chvíli si všímám, že zvuk by mohl být trochu ostřejší, alespoň o ždibec. Věnuji pohled ke zvukařskému velínu. TURBOWOLF mají vlastního zvukaře, takže se asi nic dělat nedá.

TURBOWOLF

Při klipovce „Rabbits Foot“ už mají lidi provozní teplotu a jsou tu první náznaky stagedivingu. Chris tomu divočení v mnohém pomáhá. Jeho vyhublé tělo s obličejem Franka Zappy má pohybové nadání, které jde přirovnat k Cedricu Bixlerovi z AT THE DRIVE IN. Na prknech tancuje kozáčka, skáče, svíjí se na zemi a pokouší se o charleston během jedné skladby. Za klipovkou „Rabbits Foot“ jde chemický hit „Solid Gold“ a to už vlčí úplně všichni. Basačka Liana pouští svůj nástroj a tancuje v pitu, chrastíc při tom rumba koulí. Lidé z publika okupují pódium a hrají na klávesy. Atmosféra pro mě doznává vrcholu. Při „Big Cut“ jsou snad všechny ruce nahoře. Na sedmičce je něco ke stovce lidí, ale atmosféra v prvních řadách je naprosto strhující. 

TURBOWOLF

Je vidět, že malý klub TURBOWOLF celkem svědčí. Ke konci setu mám už pocit, že Chrisovi opravdu hráblo. U baru leze na židličku a v sedmičce s nízkým stropem leze na barovou židli a stagedivuje. Aby ho lidi donesli až k podiu, není tak snadné. Strop na Sedmičce není rovný a tak se dostává do slepé uličky, kdy mu hrozí umačkání o strop. Jeho výraz v tu chvíli je k nezaplacení. Směs adrenalinu, strachu a rock’n’rollové zběsilosti vytočené na maximum.

TURBOWOLF

„Lets Die“ ukončilo koncert, na kterém se sešli kravaťáci, metly, hipsteři, hípísáci, vestičkáři i šedovlasí pamětníci. Co mám povídat. Stálo to za to. Rockový nářez, podobně jako před pár týdny na CROBOT.

TURBOWOLF

TURBOWOLF

TURBOWOLF

TURBOWOLF

TURBOWOLF

TURBOWOLF

TURBOWOLF

TURBOWOLF

TURBOWOLF

TURBOWOLF

TURBOWOLF

TURBOWOLF

TURBOWOLF

 2

RIP
RIP

Další informace

Praha, Strahov 007 - 28. dubna 2015

Diskografie

Two Hands (2015)
Turbowolf (2011)