WWW, VLADIMIR 518 - Špičky domácího rapu pod mostem bezdomovců

WWW, VLADIMIR 518 - Špičky domácího rapu pod mostem bezdomovců

WWW, VLADIMIR 518 - Špičky domácího rapu pod mostem bezdomovců

WWW, VLADIMIR 518 - Špičky domácího rapu pod mostem bezdomovců

Pro ty, co to ještě neví, tak i Plzeň má svoji koncertní „náplavku“. Pódium z europalet a pár světel se choulí pod mostem U Jána, přesně v místě, které dříve fungovalo jako obývák plzeňským bezdomovcům. Ochozy mostu i prostor náplavky jsou už zdálky zaplněny pestrou směsicí figur od hoperů, přes thrashery v džískových vestách s nášivkami, až po bandu hipsterů srkajících nápoje z lahví clubu Maté. Když scházím z nábřeží k Radbuze po nové železné konstrukci schodů, míjím improvizovaný bar i nově udělaný ponton, na kterém švitoří zamilovaná dvojice.

WWW

Už z dálky slyším, jak Ondra „Sifon“ Anděra rozjíždí hity z alb „Atomová včela“ a „Tanec Sekyr“. Za ním už stepuje VLADIMIR 518 v černých brýlích, otočen k řece. WWW jsem naposledy slyšel s hostujícím Pavlem Fajtem za bicí soupravou, projekcí a samozřejmě Milesou Zrnič. Dnes je tu jen Ondřej sám a dělí svoji pozornost mezi rapování a pouštění smyček a samplů. Ačkoliv je v okolí minimálně pár stovek lidí, těsně před scénou je celkem prázdno a jen několik tanečníků. Jakoby si sem lidi přišli spíše pokecat, než poslechnout WWW. Nebo že by všichni čekali na VLADIMIRA? Už u WWW si všímám, že jeho set je poskládán trochu jinak, než jsme zvyklí. Mění se rychlosti a zvuky. Vše je minimalističtější a syrovější.

WWW

Set VLADIMIRA 518 vlastně bezprostředně navazuje na WWW. „Sifon“ prostě po jednom tracku započne předěl, při kterém si VLADIMIR bere mikrofon. Následně se plní i první řady u scény a začíná výběr toho nejlepšího, na čem se VLADIMIR 518 kdy podílel. I tady je znát, že skladby nejedou z originálních tracků. Tracky jdou totiž za „Sifonem“, který po čas setu živě sází rytmy, pouští beaty, vypomáhá s vokálem. Zvuk je úspornější a industriálnější. Skvěle tak hudba zapadá pod most, jehož pilíř zdobí nedokončené grafiti nějakého začátečníka a kouty smrdí močí.

VLADIMIR 518

Zaznívá průřez všeho. Desky „Gorila vs. Architekt“, „Idiot“ i pecky od PSH. Začátek setu s „Du dolů“ následuje „Planeta Praha“, ve které melodické části dává „Sifon“. Jsou tu i hitovky jako „Město je prales“, feat s Hugo Toxxxem, „Meleme meleme kávu“, pak samozřejmě hyperego songy od PSH, včetně nejnovějšího singlu „Já to říkal“. Na závěr třeba „Nemám zájem“. Pár věcí VLADIMIR sjíždí jen tak, nasucho a bez smyček, což dodává večeru další grády.

VLADIMIR 518

Slečny v první řadě řádně divočí, lezou na podium, objímají VLADIMIRA, žďuchají zadkem do „Sifona“, shrbeného nad samply, případně se snaží tlapkat na VLADIMIROVY intimní partie. VLADIMIR je ale profík a něco podobného ho, zdá se, nerozhází. Trochu mě mrzí atmosféra, při které je cítit, že výměna energie neprobíhá tak, jak by si to tento koncert zasloužil ze strany publika, ale to se dalo „odfiltrovat“. Pro mě ale super koncert, jenž měl zcela jiný feeling, než jakákoliv jiná show WWW nebo VLADIMIRA 518, který by si díky své unikátnosti zasloužil rozhodně lepší odezvu.

VLADIMIR 518

VLADIMIR 518

VLADIMIR 518

VLADIMIR 518

WWW

WWW

www

 9

RIP
RIP

Další informace

Plzeň, Náplavka - 10.června 2015

www.biggboss.cz