CAIN´S OFFERING - Stormcrow

CAIN´S OFFERING - Stormcrow

CAIN´S OFFERING - Stormcrow

CAIN´S OFFERING - Stormcrow

STRATOVARIA ARCTICA se po pár letech opět ozvali. Vlastně se ozval Jani Liimatainen, z jehož hlavy nápad na CAIN´S OFFERING vzešel. To bylo koncem minulé dekády, kdy po odchodu od SONATA ARCTICA přemýšlel co se sebou. Jeho vedlejší projekt, ALTARIA, fungoval vesele i bez něj (byť již pár let o sobě nedal vůbec vědět, takže se možná nechtěl vracet do potápějící se lodi) a tak přišel s myšlenkou na spojení sil s Timem Kotipeltem v nové uskupení. Aby nenechal nic náhodě, seskládal zbytek kapely z dalších známých jmen: Jukka Koskinen (WINTERSUN) a Mikko Harkin (Liimatainenův kolega z prvních let Sonaty).

CAIN´S OFFERING

Pro aktuální album se sestava trochu obměnila, lépe řečeno posílila v osobě Jense Johanssona (STRATOVARIUS). „Stormcrow“ je deska nacpaná kvalitním melodickým metalem. Rychle odsypává a nenudí. Liimatainenovy rychlé prsty nezahálí a sází jedno rychlé sólo za druhým Právě spojení Janiho s hlasem Tima Kotipelta je hlavní devízou tohoto uskupení. Klávesy páně Johanssona jsou znát, jsou slyšet a dodávají desce slušnou atmosféru, ale důraz na kytary je u CAIN´S OFFERING citelný a deska se tak neutápí v symfonickém patosu. Pro příznivce rychlého melodického metalu je tahle sbírka jak stvořená (ono taky pro koho jiného...). Avšak oproti předchozí, šest let staré nahrávce už to není takový nápor nápadů a chytlavých motivů. Do „Gather The Faithful“ vložil Jani Liimatainen celou svou metalovou duši. Do „Stormcrow“ vložil všechen svůj skladatelský a hráčský um, není to málo, ale není to dost. Jako by tomu něco málo chybělo.

„Stormcrow“ je podařená deska a vzhledem k sestavě je to sázka na jistou. Ale pokud pátráte po albu z ranku rychlého melodického metalu, které vás dostane do kolen, tak to „Stormcrow“ zřejmě nebude. Je otázka, jestli v tomto žánru vůbec ještě lze něco podobného očekávat. CAIN´S OFFERING si každopádně udrželi svou úroveň; i po šesti letech od prvotiny dokáží přinést solidní materiál.

 Přidejte svůj názor

Manatar

Verdikt

STRATOVARIA ARCTICA je opět nacpaná kvalitním melodickým metalem, jenže už to není takový nápor nápadů. Dobře odvedená práce mistrů svého oboru, jenže podobného materiálu jsou alba domácích kapel zúčastněných muzikantů plná.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8 / 10

Další informace

Sestava

Skladby

  1. Stormcrow
  2. The Best of Times
  3. A Night to Forget
  4. I Will Build You a Rome
  5. Too Tired to Run
  6. Constellation of Tears
  7. Antemortem
  8. My Heart Beats for No One
  9. I Am Legion
  10. Rising Sun
  11. On the Shore

Diskografie

Stormcrow (2015)
Gather the Faithful (2009)