GALLON DRUNK - The Soul Of The Hour

GALLON DRUNK - The Soul Of The Hour

GALLON DRUNK - The Soul Of The Hour

GALLON DRUNK - The Soul Of The Hour

Po tom, co jsem je viděl v létě naživo, je těžké je vyndat z uší. Je těžké dostat je z hlavy. Nick Cave laskavě potvrdí. Je těžké si nepřipadat, jako ten největší frajer z Divokého západu, když se prodíráte s tímto materiálem v uších ulicí města. Chuť do sebe nasát lajnu je téměř hmatatelná. „The Soul Of The Hour“ je epické i animální současně. Jsou tu pravdy opilců, laciné parfémy levných žen i ten odér, který doprovází každého, kdo píše básně krví, maluje obrazy potem a škrábe umění v těch nejhlubších lidských propastech. Rock’n’roll ještě nikdy nebyl rezavější.

Jamese Johnsona asi představovat nemusím. Ten týpek, co hrál v BAD SEEDS. Když dával v roce 1988 GALLON DRUNK dohromady, začal křížit punk a blues. Výsledkem je hudba, která má bluesové emoce, punkovou špinavost a tah na branku. Tato deska není jiná. Jen poplatně době nasává víc žánrů a experimentuje se zvukem. Emoce jsou ale stejné. Posloucháte to a máte chuť pít whisky, mluvit sprostě a někomu říct věci, které jsou hluboko ve vás. Ty, co byste si měli možná vzít do hrobu. Utápět se v tom opojném pocitu opilého horkoštěstí, který nejde udržet dlouho. Tahle bolest je krásná a to málokdo umí. Johnson vás dokáže kolébat deset minut a pak rozsekat v několika vteřinách. Takový hudební Lars von Trier. S emocemi to umí.

S hudební stránkou vypomáhá protřelý multiinstrumentalista Terry Edwards. Klavírní gradace, hammondky i ságo. Písně namalované šerosvitem, který se mihotavě mění na cigaretový dým ze zapadlých putyk. Zvukové plochy, jindy rock’n’roll ostrý jak břitva, vycházející z odkazů praotcům, co kytarovkám vdechli život. Album plné ryzí rock’n’rollové životní zkušenosti.

 4

RIP
RIP

Hodnocení

Autor
8,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 42:42

www.gallondrunk.com/

Diskografie

The Soul Of The Hour (2014)
The Road Gets Darker from Here (2012)
The Rotten Mile (2007)
Fire Music (2002)
Black Milk (1999)
In the Long Still Night (1996)
From the Heart of Town (1993)
You, the Night ... and the Music (1992)