1000 BOMBS - Peace Is Dead

1000 BOMBS - Peace Is Dead

1000 BOMBS - Peace Is Dead

1000 BOMBS - Peace Is Dead

Albumový debut plzenských thrasherov je, pravda, už trochu starší, v marci sa ale dočkal 12-palcového vinylového vydania u Support Underground, patrí sa teda niečo o ňom napísať. 1000 BOMBS sú Asura (basgitara, vokály), Lord Sheafraidh (bicie) a Throllmas (gitary, vokály), známe figúry českého metalového podzemia, spolu účinkujúce hlavne v TROLLECH, a tu púšťajú z reťaze svoju vášeň pre starý thrash metal. Starý = 80. roky so všetkým, čo k tomu patrí, aj keď napríklad zvuk, hoci „retro“, je urobený veľmi dobre, je hutný, kope, a hru jednotlivých nástrojov si možno celkom slušne vychutnávať, hoci o nejaké technické a progresívne momenty tu fakt nejde.

Klasické osemdesiatkové riffovanie, tuším skôr zaoceánskeho rázu a hlavne v duchu „menších“ kapiel, v sekaných a skákavých momentoch cítiť aj závan neortodoxných spolkov ako M.O.D. a podobne. Subjektívne mám pocit, že „bombám“ sedia viac rýchle, razantné, energické paľby, v stredných tempách znejú trochu ťažkopádne, ako keby chceli napodobniť aj to, že starí thrasheri mali občas hráčske a skladateľské či aranžérske rezervy. Zvlášť prvá polovica osemskladbového albumu sa rozbieha trochu kostrbato a keď v piatej „Black Holes“ trio pritlačí na pílu, poviete si „no, načase“.

Album má svoje slabšie i silnejšie momenty, tie druhé hlavne vtedy, keď nastúpia rozviatejšie harmónie a svižné, agresívnejšie ladené party. Trochu mi trvalo zvyknúť si na vokály, na viacerých miestach znejú akosi zastreto a silene. V porovnaní s takými súkmeňovcami od Support Underground ako MAJSTER KAT, CATASTROFY alebo aj LAID TO WASTE sú 1000 BOMBS zatiaľ o triedu nižšie, resp. ma hudobne oslovili menej než vyššie spomenutí.

 2

Martin Lukáč

Hodnocení

Autor
5,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 31:04

1000bombs.com