STRÁŽCI GALAXIE VOL. 2 - Rodinný film v kulisách záchrany vesmíru

STRÁŽCI GALAXIE VOL. 2 - Rodinný film v kulisách záchrany vesmíru

STRÁŽCI GALAXIE VOL. 2 - Rodinný film v kulisách záchrany vesmíru

STRÁŽCI GALAXIE VOL. 2 - Rodinný film v kulisách záchrany vesmíru

Jednička se vzala téměř nečekaně a dodala Marveláckému vesmíru nový rozměr. Vtip, lehkost a nadhled. To, jak to bude pokračovat, naznačuje vlastně už první scéna, ve které stará dobrá parta likviduje obrovskou vesmírnou zubatou chobotnici. Kamera však ostří na maličkého enta Groota, který roztomile cupká ve snaze tančit, a za ním na pozadí probíhá bitva. V kontextu celého filmu to znamená to, že celou dobu příběh ostří na vztahy a rodinu a na pozadí toho se odehrává jakoby mimoděk zápas o osud galaxie. Každá z postav tu vlastně řeší nějakou rodinnou nebo alespoň vztahovou peripetii.

STRÁŽCI GALAXIE VOL. 2

S tím souvisí i hlavní padouch, který tentokrát není ani velkou postavou universa, jež by děj celého vesmíru posunula o kus dál nebo odhalila další zásadní informace o kamenech nekonečna, ale je zapletena právě do rodinného dramatu. V tomto ohledu je parádní, že tu máme záporáka, který nebudí dojem náhodně vygenerovaného a trochu jalového zlouna bez motivace.

STRÁŽCI GALAXIE VOL. 2

Ačkoliv je základní příběh celkem prostý, je na film nalepeno spoustu dalšího balastu, který prodlužuje jeho stopáž na více jak dvě hodiny, a to je problém. Člověk se neubránil zívání a občas i dojmu, že se děj pod tíhou těchto náplav trochu rozpadá.

Další složkou he humor, který funguje. Občas jsem se sám sobě divil, jak tupým fórkům se dokážu nahlas zasmát. Ať už jde o neandrtálského hromotluka Draxe a jeho osobitý styl nebo záškodníka Rocketa, který na svých nepřátelích nenechá nit suchou. Vtip srší vlastně i během úvodních a závěrečných titulků, kde vás čeká 5 (slovy pět) potitulkových scén.

STRÁŽCI GALAXIE VOL. 2

Jednička měla obrovskou výhodu: moment překvapení. Přišla jako blesk z čistého nebe. Dvojka je v mnoha ohledech podobná, v některých dokonce lepší a dotaženější, ale je to už něco, co se opakuje. Ona čerstvost a neokoukanost tu chybí.

STRÁŽCI GALAXIE VOL. 2

 Přidejte svůj názor

RIP
RIP

Verdikt

Vlastně klasická dvojka se vším, co k tomu patří. V dobrém i zlém.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-
Čtenáři
6,1 / 10

Další informace

Stopáž: 136

USA
Režie: James Gunn
Scénář: James Gunn
Kamera: Henry Braham
Hudba: Tyler Bates
Hrají: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Michael Rooker, Karen Gillan, Pom Klementieff, Kurt Russell, Elizabeth Debicki, Chris Sullivan, Sean Gunn, Sylvester Stallone, Evan Jones, Stephen Blackehart, Steve Agee, Tommy Flanagan, Rhoda Griffis, Hilty Bowen, Aramis Knight, Elizabeth Ludlow, Gregg Henry,