BRUTAL ASSAULT 2017 - pekelných 6 - čtvrtek

BRUTAL ASSAULT 2017 - pekelných 6 - čtvrtek

BRUTAL ASSAULT 2017 - pekelných 6 - čtvrtek

BRUTAL ASSAULT 2017 - pekelných 6 - čtvrtek

Stejně jako včera se hlásíme přímo z místa dění a přinášíme šest dojmů, které se nejvíce zaryly do paměti! Dnes tu máme kapely NERVOSA, FALUJAH, HAVOK, SWANS, HATEBREED, OPETH .... a WAR FOR WAR.

NERVOSA – Za pořádný kus thrash metalového ženství. Za výrazy v obličejích, u kterých jsem si mnohokrát vzpomenul na tradiční japonské divadlo (hlavně hry o démonech). Na to, že nadprůměrný přednes dělá s průměrného thrash metalu nezapomenutelný zážitek. Za písničku a dvou nejdůležitějších věcech na světě – thrash metalu a moshpitu.

NERVOSA

NERVOSA

FALLUJAH – Za nekompromisnost, náladičky a silné emoce v jednom balení. Za jistotu, že ani v mladé generaci kvalitní death metal nezemře.

FALLUJAH

FALLUJAH

HAVOK – Za vysmátý set plný pozitivní energie. Za parádně zahraný technický a přitom jednoduše stravitelný koncert. Za basáka, co slapuje v thrash metalu. Za jeho svítící nástroj s parádním zvukem.

HAVOK

HAVOK


SWANS – Za to, že jsem viděl paroháče Michaela Giry. Za transcendentální zážitek. Za to, že se všichni black metalisti mohli přesvědčit, že tohle je jediné a ryzí peklo, oproti kterému jsou všechny jejich kapely jen směšná divadýlka pro děti. Za největší akustický tlak na festivalu, při kterém zvukaři museli mikrofony přitlouct k zemi gafou, aby je to neodfouklo. Za direktivnost, která z Giry vyzařuje. Za to, že se při jejich setu nad Brutal Assaultem stáhla temná mračna.

SATAN

PEKLO

PEKLO

HATEBREED – Za to, že lidi udělali nejdivočejší kulisu. Za to, že to skákalo i za zvukařem. Za nejvýživnější energii dne. Za to, že plavci padali do fotokoridoru jako na pásovém dopravníku.

HATEBEED

OPETH – Za metalovou krásu. Za to, že Mikael má stále výraz štěněte, kterému se ztratil páníček. Za civilnost a fórky, kterých nebylo zbytečně moc. Za metalového Jarka Nohavicu. Za to, že se vyplatilo přežít těch pár kapek.

OPETH

OPETH

WAR FOR WAR – Za zřejmě nejhorší kapelu, co jsem kdy na Brutal Assaultu viděl. Ever. Za to, že z žánrů, které mám rád, si vzali to nejdementnější a splácali z toho skladby. Za nejdelší jehly na scéně. Za to, že jsem si celou dobu nedokázal představit, co se muselo stát, aby WAR FOR WAR Tomáš napsal do soupisky festivalu. Na toto téma jsem už slyšel v kuloárech festivalu mnoho teorií. Jednou z nejvíce diskutovaných je ta, že kapela má na Tomáše diskreditující materiál pornografického charakteru a hlavního dramaturga festivalu vydírala!

WAR FOR WAR

WORST BA BAND EVER

Jídlo dne: variace omáček Sri-lanckého vege-stánku a hlavně pak jejich kořeněná cibule jako bonus.

food sri lanka

 46

RIP
RIP

Další informace