ANT-MAN A WASP - Křeček v noční košili II.

ANT-MAN A WASP - Křeček v noční košili II.

ANT-MAN A WASP - Křeček v noční košili II.

ANT-MAN A WASP - Křeček v noční košili II.

Už jsme tu měli marvelácké komiksy balené do kabátu akčního, epického, komedie, westernu a mnohých dalších. Horor teprve bude. Teď přichází marvelovka zabalená do rodinného filmu. Je laskavější, nemá nějakého velkého záporáka, kterého by hnala touha vyvraždit půlku vesmíru nebo alespoň uchvátit moc nad celou planetou. Zlouni jsou líčeni jako komické figurky a předem je jasné, že jsou vlastně bezzubí a nedokážou napáchat nějakou zásadní škodu.

ANT-MAN A WASP

Hlavním, řekněme spíše protivníkem, ne vyloženě záporákem, je postava zvaná Ghost, která mi přijde poměrně dost nevytěžená. Její příběh a motivace patří k tomu nejzajímavějšímu z Marvel Universa, ale díky tomu, že film balancuje někde na pomezí situační akční komedie, není dost prostoru rozehrát celý její dramatický příběh. Ano její. Oproti všem komixům je Ghost žena, což jste už mohli vidět v trailerech.

ANT-MAN A WASP

Problém s prokreslením postav ale nemá v posledním Ant-Manovi jen Ghost. Týká se všech. Film v tomto ohledu ve všem klouže jen po povrchu a snaží se nejít do hloubky, zřejmě aby byl stravitelnější i pro mladší diváky. Tomu ostatně byly přizpůsobeny i ukázky před filmem – více jak sedmdesát procent trailerů bylo pro dětské publikum. Druhým důvodem je zcela jistě to, že těch postav je tu opravdu hodně, a není možné se všem věnovat.

ANT-MAN A WASP

Ačkoliv je v rámci posledních filmů Ant-man poměrně krátký, tak se bohužel člověk stihne nudit a zívat. A to i při tom, jak celý děj neustále žánrově poskakuje. Akční scéna, nějaký vtipný gag a pak dialogovka, posouvající děj… Na všem je znát trochu nižší rozpočet, než na jaký jsme byli u Marvelu uvyklí, a navíc tu trochu klopýtá humor. Ačkoliv pokusů o vtip je poměrně hodně, tak mnohé vyjdou naprosto naprázdno. Popravdě, některé postavy, které mají mít účel „bavit“, bych nejraději zabil.

ANT-MAN A WASP

Svět zmenšování a zvětšování už není tak novátorský, jako v prvním díle, ačkoliv se tvůrcům nedá upřít snaha tento motiv rozvíjet a pracovat s ním. Na první pohled je tu mnoho s tím souvisejících nelogičností, které doslova bijí do očí.

ANT-MAN A WASP

Z mého pohledu jde asi o nejprůměrnější MCU film od posledního Ant-Mana. Ve své podstatě je jen takovou nedůležitou výplní, která si hraje na svém vlastním písečku. Nejzásadnější událost, která posouvá děj celého universa, je v první potitulkové scéně, jenž nastiňuje, jak budou pokračovat Avengers, takže si na ni rozhodně počkejte. Stejně jako na další Marvelovku, která nás čeká až osmého března roku 2019.

ANT-MAN A WASP

 7

RIP
RIP

Verdikt

V rámci Marvel Universe zaměnitelný průměr.

Hodnocení

Autor
5,5 / 10
Redakce
-

Další informace

USA, 2018, 118 min

Režie: Peyton Reed
Předloha: Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Larry Lieber… (více)
Scénář: Chris McKenna, Erik Sommers, Paul Rudd, Andrew Barr… (více)
Kamera: Dante Spinotti
Hudba: Christophe Beck
Hrají: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Michael Peña, Walton Goggins, Hannah John-Kamen, Laurence Fishburne, Bobby Cannavale, Judy Greer, David Dastmalchian, T.I., Randall Park, Abby Ryder Fortson, Goran Kostic, Sean Kleier, Michael Cerveris, Riann Steele, Hayley Lovitt, Madeleine McGraw, Tim Heidecker, Stan Lee, ...

www.csfd.cz/film/113868-ant-man-a-wasp/prehled/