STORMHAMMER - Cold Desert Moon

STORMHAMMER - Cold Desert Moon

STORMHAMMER - Cold Desert Moon

STORMHAMMER - Cold Desert Moon

Hmmm... StormHammer, copak asi budou hrát? Speed metal? No ne, tak tomu říkám překvapení! Země původu - Německo. Překvapení. Obal - zátiší s mečem. Překvapení. Hudební obsah - oheň v srdci, akutní zápal kopáku, akutní kleptomanie. Překvapení. A já se ptám, kdy už tomu bude konec? Což tyhle hudební chmatáky to jejich trudné řemeslo do skonání věků neomrzí? A že StormHammer jsou pěkní hudební lapkové, jen co je pravda! Cold Desert Moon můžete brát jako test svých hudebních znalostí. Kde jsem tohle slyšel? Primal Fear! Helloween? Stratovarius! Není možná. Ejhle, že by Judas Priest? Och, mé ucho nebohé! Hernajs, tahle skladba, tu přece hrál v orignále někdo jiný a podobné myšlenky míhají se mi hlavou, zatímco Němci drtí “svůj” kov.

Standartní heavy / speed po všech stránkách rozprostírá se na ploše téměř hodinové. Po pravdě mě dost rychle omrzelo hledat, který že part není zcizený a disponuje zblem originality. A přeci, není to špatně zahrané. Místy se StormHammer uchylují k celkem interesantnímu zvukovému triku, kdy jednu z kytar nechávají znít zahuleně a nečistě, zatímco druhá se ohání jako typická broušená heavy valaška. Výsledná hmota je pěkně hutná a ve spojení se zemitými a hlasitými bubny dovede roztřást okenní tabule. Jenže, při vší úctě ke StormHammer, to dokáže spousta dalších kapel, které navíc sem tam přicmrdnou i nějakou stokrát neznásilněnou ideu.

V troskách skončil i pokus kapely vpustit do svojí produkce klávesy. Uprostřed kytarového hřmětí a dunění bicích naprosto zanikají a sporadické pokusy vyzvat sousední instrumenty na nějakým ten módní sólový duel vyznívají nedotaženě a nepatřičně. Klapkostroj rozhodně u StormHammer není inštrumentem potřebným...

Darem přesvědčivosti neplýtvá ani projev zpěváka, který sice nepatří mezi brutální kastráty, ale jeho silný a zvučný hlas trpí značnou plochostí. Ve většině případů bohapustě haleká a jen minimálně mění standartní sílu a barvu. Když pak má v několika málo poklidnějších pasážích demonstrovat skutečnou kvalitu, zní utahaně a nevýrazně. Přistoupím - li na Darkmoorovo členění vokalistů do lig, pak Tommy prosral baráž o první. Nebyl sám. Svezla se celá kapela. Navzdory olbřímí snaze udivit svět svým hromovým metalem končí StormHammer jako starndartní xerox kdesi v šedi startovního pole.

 Přidejte svůj názor

Marigold

Verdikt

Někde v baráži o první heavy metalovou ligu se pohybuje tohle těleso. Předpoklady by tu byly, ale nejsem si jistý, že i když baráží projde, bude to pro svět nějaká velká sláva. Prostě jen další německá kapela, lehce nadprůměrná, lehce zábavná a těžce neoriginální.

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 56:44

Produkce: Stormhammer
Studio: SH Studios, Mnichov (GER)

www.stormhammer.de

Sestava

Skladby

  1. Sinner´s Soul
  2. The Law
  3. Breach of Faith
  4. Yells of Rage
  5. Misty Hills
  6. Children of The Dawn
  7. Doomsday
  8. Cold Desert Moon
  9. A Dragon´s Tear
  10. Nobody´s Child
  11. Masquerade of Life
  12. The Strength of Wisdom

Diskografie

Cold Desert Moon (2001)
Fireball (2000)