NOVINKY

PAIN

V Košiciach vystúpi v apríli skupina Pain

Peter Tägtgren navštívi  so svojím projektom Pain Košice, kde predstaví nový album Coming Home. Na túto novinku čakali fanúšikovia švédskeho hudobníka a producentra dlhých päť rokov, čiastočne pre aktivity s jeho domovskou kapelou Hypocrisy ako aj pre spoločný počin Skills in Pills s Tillom Lindemannom. Nahrávka vyšla v septembri minulého roka a po prvej várke Coming Home Tour prichádza na rad séria koncertov najmä po východnej časti Európy. V rámci nej zavíta 26. apríla do košického klubu Colloseum.

Z novej platne Coming Home odohrajú hudobníci v Košiciach väčšinu skladieb doplnenú o prierez staršej tvorby. Nových vecí však naživo odznie viac ako tomu bolo v minulosti pri koncertoch k aktuálnym nahrávkam. „Doposiaľ sme na turné nehrávali toľko nových vecí. Je ťažké vybrať čo zahráme, ale nikto za mňa nezostaví set list. Zvykli sme hrávať štyri alebo päť  nových vecí, teraz ich hráme sedem. Súvisí to hlave s dynamikou našich šou,“ priznal Peter Tägtgren v nedávnom interview pre uznávaný metalový magazín.

Kým mal Peter Tägtgren napísaný materiál pre album Coming Home, nahrával k nemu muziku vo svojej spálni. Podľa jeho slov bolo hotových tak 99% muziky a až tak začali vznikať texty. V tom čase totiž produkoval album skupiny Sabaton. Preto nemal prístup do hlavného štúdia a spravil si vlastné provizórne štúdium u seba v spálni. „Prvý mesiac som chodil domov s prázdnou hlavou, úplne vyčerpaný z práce na albume Sabaton. Ale druhý mesiac som sa v noci budil a zaznemenával nápady a texty nových Pain.“

V prípade sólového projektu Pain si Peter Tägtgren vyberá muzikantov, s ktorými pracuje na nahrávkach, a s kým vyrazí na turné. V Košiciach sa pravdepodobne predstaví s bubeníkom Davidom Wallinom, basgitaristom Johanom Husgafvelom a gitaristom Gregerom Anderssonom. Uznávaný muzikant navyše prezdradil, na základe čoho si vyberá hudobníkov do svojich projektov. „Je to o tom, s kým vieš stráviť čas v tour buse, akí sú to ľudia a samozrejme, ako hrajú na svoj nástroj.“

Košice čaká tento rok bez pochýb návšteva jedného z najvplyvnejších muzikantov na metalovej scéne. Pripomíname, že Peter Tägtgren je lídrom švédskej death metalovej skupiny Hypocrisy, má vlastný projekt Pain a je veľmi aktívny ako producent. Vo svojom vlastnom nahrávacom štúdiu The Abyss pracoval na nahrávkach skupín Dimmu Borgir, Dark Funeral, Amon Amarth, Sabaton, Carach Angren a mnohých ďalších kapiel, ktoré si ho vybrali. Lístky na koncet Pain, kde predstaví tento uznávaný Švéd nový album svojho projektu Pain s názvom Coming Home nájdete v sieti Ticketportal.

redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér koncertu

RIP

Zveřejněno: Pátek, 24. března 2017

Poslední novinky související s PAIN

PAIN - vydají 17. května deváté řadové album "I Am" (Nuclear Blast). ... [Středa, 13. března 2024]
PAIN - zveřejnili nový singl "Revolution" a video k němu, zatím stá ... [Pondělí, 18. září 2023]
PAIN - zveřejnili video k úplně novému singlu "Party In My Head": ... [Pondělí, 14. června 2021]
PAIN - zveřejnili video k předělávce skladby "Gimme Shelter" od THE ROLLING ... [Pondělí, 17. května 2021]
PAIN OF SALVATION - vydají 28. srpna nové album "Panther" (InsideOut Music).   ... [Středa, 24. června 2020]


Vyhledat PAIN na webu Metalopolis