NOVINKY

Phil Rudd z AC/DC

od utorka koncertuje na Slovensku Phil Rudd z AC/DC a piatkový koncert, 19.5. v pršovskom PKO, bude výnimočný aj tým, že v ten deň Phil Rudd oslavuje narodeniny

Phillip Hugh Norman Rudd vlastným menom Phillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis sa narodil 19. mája 1954 v austrálskom meste Melbourne. Bubeník, ktorý sa preslávil najmä pôsobením v legendárnej kapele AC/DC, vystúpi presne v deň svojich 63. narodenín v prešovskom PKO. Momentálne je totiž na svojom európskom turné, na ktorom propaguje svoju sólovú nahrávku Head Job. Organizátori ako aj hostia zo Satin Lead s Ľuboslavom Petruškom a pražskí Stroy majú pre neho pripravené prekvapenie, ku ktorému pozývajú fanúšikov, aby sa pridali.
Phil Rudd vydal pred tromi rokmi sólovú nahrávku Head Job, ktorú teraz predstavuje svojim priaznivcom na európskom turné. Prekvapivo pre mnohých fanúšikov nie vo veľkých halách, ale naopak, v menších sálach. V piatok 19. mája sa tak predstaví v prešovskom PKO a zahrá nielen svoje sólové skladby, ale aj najväčšie pecky AC/DC. „Budeme hrať rock´n´roll, nič viac. Nebude žiadna veľká produkcia. Sme iba rock´n´rollová kapela, ktorá hrá rockové skladby,“ pozýva slávny bubeník na koncert v Prešove a ďalšie dve slovenské zastávky v Bratislave a Žiline.
Tieto tri koncerty budú pre slovenských fanúšikov exkluzívne v tom, že budú mať Phila Rudda bližšie než kedykoľvek pred tým, keď hrával na najväčších pódiách sveta so svojou domovskou kapelou AC/DC. Ale ten prešovský bude ešte výnimočnejší. Organizátori sú v úzkom kontakte s celou kapelou, keďže minulý týždeň spolu všetci absolvovali koncerty v Čechách, a jeho najbližší spoluhráči uvítali nápad, osláviť Philove narodeniny s fanúšikmi na prešovskom koncerte. „Všetko je dohodnuté, kapela to úspešne tají, teraz chceme pozvať fanúšikov AC/DC, aby sa k nám pridali, podobne ako kapely Satin Lead a Stroy. Všetko sa dozviete na mieste a dievčatá, ktoré sa na to cítia, si môžu pripraviť podprsenky navyše. Nám len ostáva dúfať, že Phil Rudd neobjaví túto správu a nepreloží si ju cez Google translator. Bez ohľadu na to  sa poďme zabaviť pri dobrej muzike,“ pozýva za organizátorov Edo Kopček.
Philovi Ruddovi záleží na fanúšikoch aj zo Slovenska a preto im poslal tiež oficiálnu video pozvánku. Natočil ju vo svojom domovskom štúdiu v Melbourne a môžete ho v nej vidieť hrať na bicie s jasným odkazom: „Ahoj, tu je Phil Rudd. Uvidíme sa na turné v roku 2017.“ Koncert bude veľkým lákadlom nielen pre bubeníkov, pretože ako samotní členovia AC/DC uznali už v minulosti, je srdcom a dušou kapely, s ktorou nahral napríklad albumy Back In Black, Highway To Hell a Let There Be Rock.


Spoločne sa 19. mája v Prešove predstavia aj pražskí rockeri Stroy a jeho najväčší fanúšik na Slovensku, Ľuboslav Petruška so svojími rock´n´rollovými Satin Lead, pre ktorého je to jeden z TOP 5 najlepších bubeníkov na tomto svete. A že sa niekedy stretnú v Prešove, nad tým ani nikdy nerozmýšľal. „Je to rock´n´roll man. Stále som to tak vnímal, lebo jediní potetovaní ľudia v AC/DC boli Phil Rudd a Bon Scott . U nich som si bol vždy istý , že je to naozajstné. Tam to nie je žiadna sranda, tam je to skutočné. Byť po tých všetkých skúsenostiach a všetkých veciach, ktoré zažil a videl za celý svoj život v tisícových halách, kde vystupoval s AC/DC, schopný prísť do nejakého Prešova, sadnúť si do PKO pod ten krištáľový luster a hrať... ...to je pre mňa naozajstná frajerina. Vyzerá to ako z nejakého snového komiksu a k tomu mu ešte potrasiem rukou k narodeninám. Je to neuveriteľné.“
redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér koncertu
photo: Phil Rudd archív

RIP

Zveřejněno: Pondělí, 15. května 2017