NOVINKY

MAGICK MUSICK 2017 OPEN AIR

17. červen, Čermná u Sušice, Bouda 

9. ročník komorního festivalu je ve znamení 9 nonkonformních kapel. Areál bude v sobotu 17. 6. otevřený od 14:00 hodin, začne se během odpoledne a skončí před půlnocí. Doprovodný program se ladí, kapely jsou však potvrzené a níže si dovolujeme je abecedně představit. Veškeré nejaktuálnější info sledujte na kmenovém webu www.madmusick.cz/festival.

BUMFRANG3 mají právě venku svoji druhou gramodesku nazvanou "Vidim", v jejíž drážky vlisovali náhrdelník neprvoplánových rockových hitů. Vyšla v kooperaci labelů Sakraphon a Silver Rocket, není tedy nouze o mocný odér noise, psychedelie, zkreslené kytarové vazby nebo - musí-li to být - post-punk. Každopádně však neprvoplánový underground v tom nejlepším slova smyslu.
CONOPED čím dál zručněji drží v rukou hard core s thrashem, který je v jejich srdcích odpradávna, dá-li se takhle charakterizovat jejich historie sahající do roku 2010. Za tu dobu pořídili dvě dema a bez ohledu na pomatenou dobu jdou ke svému případnému vinylu se sympatickou rozvahou. Boudu letos otevřou a uvnitř bude horko.
DO ŘADY! - 30 let na scéně, výroční koncerty, první a kultovní LP "Join The Army?!" právě venku ve výpravný reedici - to všechno je letos tenhle legendární severočeský punk rock, kvůli kterýmu se rozhodně vyplatí natupírovat číro, pozvednout hlavu a dát divoký pogo pod pódiem, jak na konci osmdesátek nebo zkraje devadesátek.
KAOSQUAD z Blatné navštíví Boudu historicky podruhé, nyní se samostatným vinylem na pažbě. Vystoupí na venkovním pódiu jako poslední kapela večera a pokřtí 7" EP "Institute For Mental Decay", které zazní v plné délce jejich rychlého, třaskavého setu plného vroucího oldschool grindcoru s hnilobným odérem death metalu. Tohle je třeba zažít.
LYCANTHROPHY, aneb moc dobře víme a ctíme, že Bouda má své věrné vyznávající nejextrémnější odnože hard core - punku, a právě pro ty letos chystáme tuhle naprostou lahůdku - tuzemské mistry žánru, kteří jej mimochodem poměrně pravidelně vyváží za hranice České republiky, a to jak formou mnoha koncertů, tak nepřeberným množstvím vinylových nosičů. Poklekněte a skloňujte dle libovůle: extreme hardcore / grind core / fast core / power violence / thrash metal.
MASÁŽ z Prachatic bude provedena akusticky uvnitř Boudy, a to všem zájemcům hromadně. Nebude nouze o tučný marast, kamení v přesýpacích bicích a další nestandardní praktiky na samotné hraně alternativně rockového pole. Kapela má venku debutové CD "Kvok!" (2015) a na tenhle svůj třetí a letos poslední koncert si jen tak odjede ze studia, kde bude vznikat nový materiál na split LP s ostravskými šílenci jazzu a grindu, Massola.
PLEASE THE TREES patří na Šumavu jak divočina. Před pár lety při koncertě v Boudě obrátili zděnej bar vzhůru nohama, pročež letos budou hrát venku. A venku mají stále aktuálně desku "Carp".
UNNA je moravský derivát post metalu v přesný řeči čísel, velká debutová deska tepe v parádním zvuku a pořádně hlučně, a nejinak tomu bude naživo na Boudě - hraje jim to jako svině.
WALDEN dovezou z Prachatic mechový punk ze Šumavy nebo rovnou lesní noise, jak to budete cítit. Psychedelický rozjímání v Boudě k mání - od setmění do svítání. Přírodní tématika a beatnická poezie, píše Tonda Kocábek v recenzi na debutovou kazetu a těžko vymýšlet cokoliv trefnějšího.

Předem děkujeme za podporu a těšíme se na setkání v předvečer letního slunovratu.

Kmenový web: www.madmusick.cz/festival

YouTube trailer: https://youtu.be/ZgGAYEav5fI

Událost na facebooku: www.facebook.com/events/1184862284906719/

Berry & MM CREW

Louis

Zveřejněno: Středa, 7. června 2017