NOVINKY

INSANIA

Už brzy budou všechny rudé vinyly na blacklistu. Bratři a sestry, pospěšte!

Insania už dávno překročila všechny hranice, kterými je obehnán prapůvodní metal a tradiční hardcore – punk. Crossover je jejich dávný průsečík, ale protože i to jsou svým způsobem hranice, kapela se vydala na své 9. desce ještě dál. K novému undergroundu. Vyděděnci moji, tenhle nám totiž nikdy nevezmou!

Když jsem v den uvedení tohoto alba na onen svět procházel kolem baru cestou do pekel Rock Café, nebylo možné přeslechnout početnou skupinu teenagerů, jak si s vědomím naprosté sounáležitosti nahlas opakuje texty „Spamu“, aktuálního alba kapely, která jen jaksi mimoděk celebruje hutných již třicet zim ve scéně tuzemského podsvětí.

Album "Na počátku byl spam" (Příběhy o zradě) v kontextu předchozí tvorby nepolevuje. Naopak. Je to třaskavej náklad jedu. Obsah prochází všemi předchozími deskami spolehlivě až do hymnického „Rock'n'Freuda“ a v jistých detailech pochopitelně dál do prehistorie. Nicméně variabilita čerstvého materiálu jde do krajnosti, často se všechno obnažuje zcela na kost. Zvuk je parádní, plnej, nabroušenej a čitelnej — lze si tak bez problémů přepínat hlavu na jednotlivý nástroje a obratem ruky na celek. Texty díky nonšalantnímu frázování vyjedou ještě výš, než na papíře. Zpěv je zase dál, respektive opět ono frázování — je v něm často a více než kdy jindy přirozená nasranost rapu. Žánr bych se v týhle rovině a míře ďábelsky použitých kláves nebál nazvat až electro – crossoverem či elektro – metalem.

Vinylová edice si o tohle všechno sama řekla, výčet bonusů je následovný:

• Transparentní červený vinyl s barevnými etiketami – průsvitný a na slunci dokonce průhledný. Sytost barvy určuje pozadí.

• Nejkvalitnější možný zvukový záznam v rozlišení 24 bitů.

• Potištěný vnitřní kartonový obal s texty, vnější obal na 350 gram bílém kartonu. Barevně a dalšími grafickými nuancemi odlišná verze obalu. Je možné si povšimnout sprejerského designu, kterým se LP verze liší od původního designu CD.

• Plakát formátu A2.

• Unikátní, po jednom kuse laserem vyřezávané sprejerské šablony o rozměrech 30 x 30 cm. V polovině nákladu bůh, v polovině madona. Šablony jsou do obalů generovány náhodně. Guerilla art po letech volá.

• Bonus track "Letíme dál – nový underground 017" (nově nahraná skladba pouze a jen na tomto vinylovém vydání).

• Limitovaná, ručně číslovaná sběratelská edice striktně omezena 517 kusy. Čísla vinylu jsou generována opět náhodně. Vychutnejte si dvojí moment překvapení!

Vaše sbírka prostě a jednoduše nyní může dostat, co ve skutečnosti žádá. Poštovní objednávky LP do druhého dne přes přímý odkaz:
www.madmusick.cz/online_store/LP/INSANIA-Na-pocatku-byl-spam-LP-2017.html

Nejbližší koncerty Insania, kde se rovněž stihnete stát šťastnými majiteli tohoto unikátního LP (a předejte tak téměř jistému smrtelnému hříchu), naleznete na www.insania.cz
 
Bůh zvedl ukazovák a plynulou angličtinou pravil: "Dedicated to all spam robots!"

Berry [Magick Disk Musick, online store & record label]
www.madmusick.cz

Titul: INSANIA "Na počátku byl spam"
Vydavatel: Magick Disk Musick
Datum vydání: 6. září 2017
Žánr: electro crossover / metal, nový underground
Typ hudebního nosiče, katalogové číslo

RIP

Zveřejněno: Středa, 11. října 2017

Poslední novinky související s INSANIA

INSANIA - INSANIA chystá speciální koncert v pražském Paláci Akropolis Skupina INSANIA, ... [Pátek, 5. ledna 2024]
INSANIA - Čerstvý klip ke skladbě "Jedem peklo" z poslední ho alba "GRRRotesky": <iframe style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" src="https://www. ... [Pondělí, 18. září 2023]
INSANIA - "Na počátku byl… chmel, světlý speciál INSANIA Pale Ale Brněnští kazatelé INSANIA na domácí scéně nejsou jen specifickým úkazem, ... [Pondělí, 5. prosince 2022]
INSANIA - INSANIA zveřejnila nový klip a chystá se na druhou část turné! ... [Sobota, 8. října 2022]
INSANIA - ...vypustila na zkaženej svět svůj novej vymazlenej klip ke skladbě "Placatej svět", ... [Pátek, 29. dubna 2022]


Vyhledat INSANIA na webu Metalopolis