OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Viem niektore nazvy tych kapiel: Skutek Utek, Neplatne Uznesenie, V Alternativnom Vesmire
I vzývam vikeho aby sa vyjadril k tým kapelám a uzavrel 15 rokov starú kauzu!
Vike - co ty kapely?
Nevie niekto nieco o novom nosici? Ako vieme Jonas sluboval jemnejsiu nahravku, taky ciastocny navrat k Last Fair Deal... by nebol od veci :/ TGCD je sice lepsie, ako VE, ale nic moc
Brave Murder Day > Viva Emptiness, o dost.
Ja by som povedal,ze Viva Emtiness je vobec najlepsi album Katatonie,potom Last Fair Deal Gone Down-to su super veci!Great Cold Distance sa mi az tak nepaci s vynimkou troch skladieb.
dobrý
Společně s Great Cold Distance nejlepší album. ..
.. Řekl bych.
- Na první počiny se nechytám velmi moc. Jinak od čtvrtého alba jsou čím dál tim lepší.
Holy Agro alebo Kinslayer????
ale kdež. to je zatím tajná informace, ale muzu prozradit, ze je to jeden z nejrespektovanejsich redaktoru Metalopolis.net.
Takže ty?
uz je napsana:-)
Noisy
Len tak na okraj. Kto bude písať hlavnú recenziu, vieš?
vike - [3.2.2005 18:41]
Vike dostal jsi rok- Takze jake jsou to ty kapely?
WhitePony: jelikož datum vydání je až za víc jak měsíc, budeš si muset ještě počkat
Jak to vypadá s novou Katatonií?Už se nemůžu dočkat recenzůry!
:)) tak ten článek bych si chtěl taky přečíst..
ještě k buckleymu: shodou okolností by se dali v jeho nejtvrdších momentech najít i nějaké malilinké paralely s katatonií.. (a to nejen kvůli tomu, že nahráli cover nightmares by the sea :)
dreckus: Ja by som sa rad dostal k staremu clanku, uz ani neviem ktory casak to bol, ci Spin, alebo Rolling Stone.. mozno tak spred 3 rokov.. spolocny rozhovor s PJ, Tori Amos a Bjork s nadpisom "We have tits, we have three holes.. that's all we have in common" :))
http://www.morgus.cz/Merdus/net/_
když to znova čtu, tak musím říct, že štindl je snad jedinej člověk, kterýho v české hudbní žurnalistice bez výhrad respektuju (dnes mě napadá snad jedině Klusák..), téměř co věta to perla..
hodil jsem tam i jeho článek k vydání is this desire od harvejky, co jsem našel vystřižený u buckleyho, taky geniální.. (kdybych někdy dokázal psát aspon z poloviny tak dobře jako on, byl bych ten nejpyšnější člověk na světě :))
mně ted napadlo projet tu diskusi zpátky a je fakt docela legrační, jak člověk zapomene co říkal už před rokem a když to vypluje znovu na povrch, tak se nevědomky opakuje :)
jinak to páčení z vika vzdávám :))
btw nevšimnul jsem si jakýhokoliv nepochopení, ani zmínění podobných kapel, vyjma Perfect Circle, což docela sedí.. samotnýho mě u viva emptiness napadli kolikrát tool... ale doufám že nehodlá s katatonií srovnávat borknagar apod :))
vitus: jo nascanuju to, mmnt..
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek