PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Klasika v danom obore. 10/10
Chápu, že v dnešní době se tohle prostě jednoznačně doporučit ani nedá, ale tak to z tvého textu ani nevyznívá. Naopak jsi to dilema hezky popsal. A u mě je to takový trochu zásah do vlastního života, protože jako kluk jsem běžně pomáhal u domácích zabijaček, zabíjení a kuchání prasete přihlížel, míchal krev a plnil jitrnice. S dědou zabíjel a stahoval králíky. Tehdy běžný kolorit života na vesnici a je ještě dost lidí, co podobně fungují i dnes. A příliš to nikdo neřeší. Já už dnes jsem jinde, zabít myš co mi vlezla do dílny jsem nezvládl. Ale pokud to někdo dělá běžně, zřejmě už to ani jako nic brutálního nevnímá a nevšiml jsem si, že by to okolí nějak moc řešilo. Ale stačí tohle jednání natočit na kameru, a najednou to budí šílené pohoršení. Možná trochu zvláštní, jak ten svět funguje.
Noisy: Čoveče to fakt netuším. Psal jsem článek tak, aby to nevypadalo, že film vyloženě doporučuji. Kanibalové se doporučit prostě nedají.
Na netu se válejí hlavně verze, kde schází krátká scéna s nosálem. Nechápu proč zrovna nosál, ale je to tak.
Kombinace té působivé hudby s kucháním zvířat je strašně zvláštní. Vnitřně víš, že to funguje, ale zároveň si člověk uvědomuje, že to není úplně v pořádku.
Když jsem si teď film v rámci rešerší připomínal, u těch inkriminovaných scén jsem po očku čuměl do telefonu :)
Jinak dík.
Skvělé čtení. Já si pamatuju, že jsem tenhle film kdysi nedokoukal. Ne proto, že bych to nezvládal, ale koukali jsme na to někdy v roce 1991 na koleji na staré televizi z videa a byla to tak příšerná kvalita několikrát zkopírované VHS kazety, že se prostě nedalo :-) Pak už jsem to neviděl a docela by mě zajímalo, jak bych to dneska dával. Už podobné filmy fakt nemusím.
Yanomami
Niekoľko záberov kanibalskej hostiny začiatkom 80. rokov vyšlo v časopise 100+1 ZZ medzi fotografiami v reportáži o Yamomamioch z venezuelsko-brazílskeho pohraničia, keďže autori ich považovali za autentické. Kanibalizmus, ktorý sa v súvislosti s touto skupinou kmeňov spomína, bol v skutočnosti úplne iný a spočíval v konzumácii popola zosnulého člena v banánovej kaši ako vyjadrenie úcty (a v rámci príjmu viacerých minerálnych látok, ktorých je v pralese nedostatok).
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek