PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
nojo, už neumím počítat, to stáří :-) v článku opravím, ať to neplete ostatní
PALLAS
... "Nejinak je tomu i s novinkou "The Messenger", kterou Skotové po devatenácti letech od předchozí řadovky celkem v tichosti poslali do světa ... "
Tk je to "iba" po deviatich rokoch, predošlý album (siedmy štúdiový "Wearewhoweare") vyšiel v roku 2014 ...
https://www.progarchives.com/artist.asp?id=283
Ale všetka česť, PALLAS rulezzz ..., jedna z najzásadnejších skupín "neo progu" z 90.rokov (Marillion, I.Q., Pendragon, Pallas a Twelfth Night)
Slaby mesiac, viac ma zaujali dva albumy:
Unprocessed - ...And Everything In Between
Ringarë - Of Momentous Endless Night
Ta složitá dostupnost jejich (PALLAS) hudby (legálně) je opravdu až zarážející, dá se sice objednat i na některých eshopech, ale bez konkrétního termínu dodání. Zdá se, že tito pánové si prostě dělají hudbu jen sami pro sebe :-) Ale mě tahle deska hodně sedla, takže to prostě člověk musí vzít jako smutnou realitu.
Ad. PALLAS „The Messenger“ – hodně povedené album, které se prima poslouchá a až se bojím abych se ho nepřežral, a proto ho dávkuji jako švédské kapky proti kašli. Není to pře-košatělý jako někteří předchůdci. Stopáž kolem 50 min. tak akorát, zkrátka žádný progový post-baroko.
Občas je tam slyšet i ladění kytary Alexe Lifesona, a i to mě baví.
Na jejich Bandcampu jsem poručil Hardback CD, i díky nádherné rozšířené grafice (ta šla možná přes AI), a která je komplet dodaná i v soft-verzi stažené společně Mp3,či Flac při koupi CD.
K té děsné nezávislosti, teď i při obchodní části. „předpokládané datum odeslání 1.3., předpokládané datum dodaní NE později než 12.4.2024 + trochu už provařená poznámka, o EU a jejich změnách v DPH, a tedy možný značných zpožděních při dodání. Když jsem se jich někdy na MDŽ ptal, jestli to odeslali a jestli je možnost to nějak identifikovat (to, kdyby skřípalo do DPH na vstupu do EU). No, zde zatím bez nezávislé odpovědi. Jsem tedy pořád v očekávaní, dle nezávislých instrukcí. Poslední dobou nabývám pocitu, že jsme tu na sebe v jistých věcech až příliš nároční.
Jinak díky za tato pravidelná shrnutí, která jsou při rozšiřovaní posluchačských obzorů, inspirující.
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek