OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Mouchy
No já měl kolem roku 95´kazetu, na které byl nahranej nějakej death nebo grind. Na každý straně jiná kapela.
Už ji dávno nemám, ale rád bych zjistil co to bylo.
Ty mouchy byly někde uprostřed songu tuším.
Měl jsem pocit, že tam byly kapely jako Necrony, Broken Hope, General Surgery, ale na jejich albech to nějak nemůžu najít...
Grin je fantastická záležitost. Coroner nemají slabé album.
Bude to skladba "Host" z alba "Grin" od Coroner.
Mimochodem, dost povedená záležitost.
Aha, je to možný, já to album neposlouchám, protože se mi desky s Tuckerem prostě nelíbí.
Jo, a taky vlastně na předposlední desce Aborym. Ale ze začátku 90tych to mne nic nenapadá.
*jsou
Tam žáby, ne?:)
Mouchy
To je tuším hned na zacatku desky "Gateways to..." od Morbid Angel.
Muchu mali aj GWAR na albume z roku 1990, tuším že "Scumdogs From The Universe" a skladba "Maggots".
..tak čo si ja spomínam na jeden album, kde bolo počuť muchy, tak to nebol začiatok, ale koniec 90tich rokov (1998) a "Inbreeding the Anthropophagi" od DEEDS of FLESH..skladba "Fly Shrine"
Tuším, že závěr alba Grin od Coroner. Pokud ne závěr, je to stopro na jiném místě.
z kraje 2010 to bolo u Smashed Face na Misanthropocentric
Neví někdo, který kapele na nějakém albu z kraje 90´ bzučeli mouchy?
Slusne, nepoznal som , ale zeby cvlt grind/death?
Skor by som vsak kultom nazval napr. rakusku divotvornu particku s psychiatriou Not to Be Undimensional Conscious 1992 ci nemilosrdnym Expositionsprophylaxe 1990 od DISHARMONIC ORCHESTRA,
predsa len boli o dost unikatnejsi a ani nekopirovali carcass…
menej znama klasika inspirovana carcass, predchodca nasum.kvalitka
Ja som tam hlavne celkom omylom, lebo už hodnotiť nemôžem, nech to niekto celé zmaže.
to M Lukac
Nemáš chybu v hodnocení?
Super muzika a úchvatné obrázky od Larssona na obalech.GRIND KULT !!!
Jedno z mála grind alb, na které nedám dopustit, další toho druhu je „Extreme Conditions Demand Extreme Responses“
U Poserslaughter records vyslo cd s nazvem NECRONY "POSERSLAUGHTER CLASSICS REMASTERS" obsahujici "Pathological Performances" + "Necronycism: Distorting the Originals" (mcd s cover verzema) + "Mucu-Purulent Miscarriage" (7"EP) + 2 songy z dema "Severe Malignant Pustule"
tady to vzbudilo nadseni:
http://www.tuberculosis.cz/view.php?cisloclanku=2006022201
ale treba Anders Jakobson z toho moc nadsenej neni:
http://www.metal-archives.com/release.php?id=90494
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek