OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Videoklip ke skladbě Lagornas Rov z nového alba Naturbal:
https://www.youtube.com/watch?v=34D_Tq46z2o#t=376
ja som sa dostal teraz ku staršej tvorbe, kurva to je nádhera, a vintersorgov spev tam to je paráda
...just like anything else he ever participated in.
doufam, ze ne - straslive nepovedena a straslive zbytecna nahravka
Novy album
Bude v dohledné době recenze na novinku "Solens Roetter" ?
Tedy, Vintersonga jsem poprvé zaregistroval na fošně OTYG - Sagovindars boning. Netuším ze kterého roku ( informace na bookletu chybí) ale podle fotek mi muzikanti přijdou na šestnáctileté klučíky a holčinu. Jestli to byl jejich debut, tak klobouk dolů. Nevybroušené, ale se silnými nápady. Doporučuji.
Přiznám se, že jsem se do toho nedokázal dostat ani po více posleších. Uznávám , že Vintersong je génius, že některé pasáže jsou bombastické, ale taky se nemůžu zbavit dojmu, že méně je někdy více. Tady je avangardy a progresivity až moc a deska ( jak to říct ) neklouže... Mám radši Vintersonga v Borknagar a v Otyg.
Damien: Novy Fates nemoze byt zly ... :-)) Je to plny strednotempych riznych carokrasnych vypalovacek s uhrancivymi gitarami... :-))
Je to samozrejme super, ale este som to poriadne nenapocuval. Chce to viac casu a pozornejsie, sustredene pocuvanie, nie len tak popri praci .. :-) Mne sa sakra pozdavaju uz dlhsiu dobu, hlavne bubenik je uplne zviera, podla mna jeden z naj bubenikov momentalne, skoda, ze odchadza.
rakva : Co třeba nový Fates Warning, jaký to je ? Tahle kapela se mi začíná poslední dobou dost pozdávat...
Niektore by si zasluzili nalepku nehrajuci metal :-))
...a niektore ani to nie :-P
Ja teda mozem suhlasit, ze taky posledny Pain of Salvation je progresivny aj ked sa mi nepaci, ale na tomto fakt nic progresivne nevidim. A to progresivny a technicky nepovazujem za to iste ... vacsina dnesnych kapeil ozvnacovanych za progress by si skor zasluzila nalepsku technicky metal
No, rozhodně to není progresivní, ve smyslu "progresivní", ale tyhle "progresivní" kapely často právě moc progresivní nebejvaj... ;)
Dallas: no vlastne hej ... :)
vůbec
Mě vlbec většina Vintersorgových věcí z poslední doby příjde jako dobře zahraná nuda a prázdnota.
Damien: no a potom si sa zobudil :))) Ja tam nepocujem a zbetku progu, okrem toho, ze mi to pripada dobre nahrata a zahrata nuda .. remeslo nie umenie
Tahle deska se tak báječně poslouchá ! A výrazu "progresivní" bych se vůbec nebál, podle mě je to nesrovnatelně "pokrokovější" deska než třeba poslední DT. ..a majkroskopikl mákrokosmos, nanananannananánanána... :)
Nebuď zvědavej, budeš brzo starej :-)))
to sem teda zvědavej jak dopadne diskuse těhlech dvou "Rozumbradů"
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek