OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
jo, vono to pude
Ano, konec dobrý, všechno dobré.Těším se s Vámi na setkání u dalšího pořadu Alles gute...(sem by měl přijít smajlík, ale nemám je rád)
aha, tak jestli to byla sranda, tak pak je to uplne v poradku.
jen doufam, ze to tak pochopil i immortal a ze ted nesedi v cekarne.
i kdyz v nedeli by mel mit zavreno i foniatr i ORL
Šmarjá panno, to nechápete srandu? Myslím že když si do hudebního recenzenta rýpnu s foniatrem,je tím myšleno, že hodnocení by mohlo být vyšší a proč by vyšší být mohlo, to už je druhá věc. Odteď už ani slovo o f........i, přísahám na své oblíbené balení ušních kapek...
no vidis, ze umis argumentovat na urovni a nejen se hned ohanet foniatrem, kdyz s nekym nesouhlasis.
U mě je to taktéž za 9-10 bodů. Nejvíce oceňuji inovativní přístup a zkoušení nových hudebních přístupů. Líbí se mi tam použití klavíru, dechů, dvou různých vokálních poloh a kvalitních textů, co maj hlavu a patu. Podle mě naprosto úžasná hudba na poslech, stejně jako Ephel Duath a jejich Painter´s Pallete(která se však ubírá krapet jiným směrem). Zkrátka a dobře, nějak takhle si představuji pojem avantgardní hudba.
satrapold: u mne je ta deska za 9-9.5/10 a jsem z redakce (aspon zatim) - za kolik je u tebe a proc?
Crust není z redakce? Tak v tom případě moje velectěná omluva. Řešit to nechci, je mi úplně jedno, ale každopádně se foniatr zabývá poruchami sluchu - TEČKA. Ve zlém jsem to nemyslel, dokonce si myslím, že recenze je napsána velmi slušně, nadruhou stranu tu však ještě máme ty internetové diskuse...
hm,"mimo jine" ale hlavne se zabyva hlasivkami,sluchovym ustrojim se zabyva otorhinolaryngolog, kdyz uz to chces resit:-)
jen detai: Crust není z redakce
Foniatr je pan doktor zabývající se mimo jiné i léčbou poruchy sluchu. Jestli v redakci nechápete podobně primitivní popíchnutí, vyjadřující můj drobný nesouhlas s hodnocením, pak bůh s Vámi.
Satrapold: priste nez se zacnes ohanet cizimi vyrazy si radsi nejdriv zjisti co znamenaji,abys nebyl zase za kokutka
Eh?
Hodnocení u tohoto dílka zůstalo na pouho pouhých 7,5 bodech? Radil bych panu recenzentu navštívit foniatra...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek