OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
:)) Milda zase perlil
JÁ TY KLUKY Z MAYHEM MÁM RÁD ASI VŠECHNY OD EURA AŽ PO DEADA - JESTLI MÁM NĚKOHO VYZDVIHNOUT TAK JE TO BLASPHEMER - TEN UDRŽEL MAYHEM PŘI VĚDOMÍ, HELLHAMMER JE ZABIJÁK
Ovšem nesmím zapomenout na De Mysteriis Dom Sathanas-To byl Attilův vrchol..........ale prostě Tormentor
???
Allegor-Ty máš vlčí mlhu néé..........Dead nejslabším vokalistou Mayhem........Tenhle člověk dal Mayhem řádnej ksicht.
Nic proti Attilovi je to kvalitní vokalista,ale prostě jemu sedí nebo nejvíc seděli Tormentor, ovšem u Finnugor předvedl taky výbordelnou práci,ale já řikám Attila-Tormentor,Dead-Mayhem-ale Dead je satanužel opravdu dead :C,no a Maniac to je taky správnej Magor :C
Jo, chápu. Já prostě jen o takové kapely čekám víc než "jen" s přehledem zahraný tradiční black metal.
Chimera se mi zcela jednoduše líbí... přestože Ordo ad Chao i GDOW jsou lepší. Mayhem jednou nahráli blackové album s "deathovým přístupem":) Vynikající instrumentální výkony, zvuk, minimální vývoj stylu. Proč ne, pro jednou...
Naopak, tohle album nemám rád kvůli vokálu (Maniaca mám opravdu rád jen z WLA, tam je špičkovej a špatný to není ani na GDOW, ale postupně během toho svého druhého působení v Mayhem slábnul, zdá se mi). Taktéž kompozičně pro mě prvoplánová, nevýrazná, průměrná deska (snad jen skladba My Death je o něčem jiném). Co se týče instrumentalizace a zvuku, nelze mít asi výhrady, naprosto profesionální výkony. A pokud jde o album DMDS, tak to mám naopak rád hodně kvůli vokálu. Attila je pro mě jasně nejlepší frontman Mayhem (Dead nejslabší) a jeho práci z hlasem fakt miluju, je to správný psycho.
nedávno som si vypočul po dlhom čase a má to hustú sugestívnu atmosféru a čo tam robí Hellhammer to radšej ani nekomentujem :-) paráda, Maniac tiež dobrá výkon aale v životnej forme bol na Grand Declaration
MILUJU todle album - nikdy sem neměl moc rád De Mysterious hlavně kvůli vokálu a zaprděnejm kytarám.....Blasphemer je pro mě vynikající skladatel a Maniak když má den i jeden z nejlepších vocalistů.....todle je super sountrack k temné mysli, špinavejm ulicím, lesním duchům - miluju to
Rudi: ne!
a nez si dam majzla a usetrim dalsie prispevky az ked vyjde recka, schvalte pustite vasej matke "ordo ab chao" a nejaky iny MAYHEM s lepsim zvukom a spytajte sa, aky v tom vidi rozdiel :P
kazdopadne je skvele, ze mali odvahu s niecim takym prist..
pretoze kazda debata o tom, co je na tom zvuku objektivne zle, nema vopred sancu a tym padom to mozu byt klasicke kurburtacke debaty o tom, co si kto "mysli" a aky ma vkus..
zvuk noveho MAYHEM je zrozumitelny, nie je prehuleny, nie je poddimenzovany, cize tym padom je dobry :)
v-dur: jj, souhlas s prvnim odstavcem...
s tim druhym uvidime :)
legracni by opravdu bylo kdyby spousta bm kapel zacala zase pouzivat misto klasicky cirkularkoviteho zvuku tenhle prehistoricky metalovy :)
mne sa to praveze s tym zvukom paci viac, nez ktorykolvek z poslednych mayhemov s cistym zvukom..
hlavne dam ruku do ohna, ze v najblizsich dvoch rokoch pride s podobnym kanalovym zvukom este viac kapiel a nikto to uz nebude riesit :)
Rudi: ano .. z tej nahravky rozhodne citit, ze to nieje ziadna sracka. Len to kazi zvuk.. aspon u mna. Ale prave to davam s prislusne nastavenym EQ a ovela lepsie.. spokojnost.
Já taky :oP
to Rudi: to je opravdu hodne zamysleni :)
ja urcite :p
(pripadne ustepacne poznamky si muzes nechat od cesty ;)
Keby to nevyšlo pod logom MAYHEM, počúval by to niekto z vás dvakrát?
tak jsem to poslouchal uz po ctvrte a musim rict, ze jsem si na ten zvuk zvykl.... je fakt, ze poprve to byl sok a mel jsem stejny pocit jako kolega prede mnou, ze mam v rukou jakesi demo...no, zase tak spatne to fakt neni no :)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek