OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Ja mu môžem kedykoľvek vysvetliť, že angličtina vec je záludná a spojenie "zjednotené bručanie" asi pri IQ teste bodovaciu stupnicu nestrhne, ale "filozofiu" vydavateľstva vcelku vystihuje:-))
pokud ne vyhradnim, tak rozhodne spoluautorem, je tvuj dobry kamarad ivos ze zlina, tak mu to muzes priste na nejakem koncerte doporucit ;))
jinak skutecny preklad nemeni nic na debilite toho nazvu :)) a spojeni strevaci jsou aspon vtipnejsi...
Neviem, kto je autorom "prekladu" ""spojení střeváci", ale odporúčam mu juknúť do slovníka po výraze "guturálny":-)
to je s tou dámou a živou toaletou? to bych považoval ještě za "vkusné" :))
ještě jsem si vzpomněl na doboru firmu - "united guttural" aneb "spojení střeváci"
Mě "dostal" obal od Waco Jesus "Filth". To bych si na polštářek nedal, leda bych se chtěl pozvracet ze spaní :)
jo gorgasm je výborný :))
btw jestlis někdy viděl prodávat takové ty polštářky s mödl motivy, tak by bylo skvělé použít pořádné náměty jako třeba chapters of accidents od dead infection, yeest od blood duster, apod.. (ta představa, že bych si vždy láskyplně natřásl před spaním ten polštářek s rozmaraštěnou napuchlou držkou nebo hlavou rozjetou trolejbusem a spočinul na něm svou vlastní hlavu k příjemnému spánku, mě vždy fascinovala :))
Ještě snad Gorgasm, to taky ujde... :)
to se shodnem, já opravdu o "lepším" názvu než gorerotted snad nevím... ještě disgorge je taky moc chytré (rovněž název alba "she lay gutted" se mi moc líbil).. a hmm, určitě bych si ještě na něco vzpomněl :)) jo má fiktivní kapela "distesticled" (rozvarlacený) by sem myslím solidně zapadla..
Náhodou "Gorerotted" mi přijde jako geniální jméno ! Naprosto přesně totiž charakterizuje hudební i myšlenkové poselství (či spíše "poselství" :) této špinavé sebranky. Sranda a Gore (nikoliv Al), jakej dát lepčí název ?
hnětej pičo! zhnilátor rules!
Asi nechápu Šotoušovy myšlenkové pochody. Takže "Mutilated..." bylo vtipné, originální skloubení různých stylů atd. s hodnocením za 9, "Tools..." je rádobyvtipné, neoriginální a dostává 5,5. Přestože je to stále ta stejná hudba ! Podle mě Šotouše sere spíš přestup k Metal Blade a zvýšená publicita, protože vysvětlovat rozdíl 3,5 bodu v hodnocení notickou o opakovaném vtipu mi přijde dost uhozené. Buď se mi to líbí nebo ne. Ne ?
Inu - kazdemu, co jeho jest. Kdyz uz ale covek kritizuje, mel by umet napsat, co je objektem jeho kritiky. Pokud je recenze blba de ipse, pak za to nemuze autor hehe...
To ur?it? jo, ale tahle recenze je podle m? dost blbá ... :)
SotouS> velmi presne... umenie je napisat dobru a kratku recenziu.
Pokud ma pan Stone pocit ze dobra recenze znamena dlouha recenze, nehodlam s nim polemizovat. Od toho jsou tady jini experti z Brna, tohoto času v Praze. Subjektivne vzato me sere, kdyz ctu elaborat, na kterem se nekolikrat dokola tvrdi to same. A tomu jsem se myslim uspesne vyhnul, nebo ne? Kdo chce vedet vic, at si to poslechne - ale vic tam nejni...
Ono o nekterych vecech je zbytecne se sahodlouze vyjadrovat a to nemluvim je o Gorerotted:-)
To jsem chtěl zrovna říct ;) A pak taky, jak to byla dlouhá recenze..
nic o tom nevím, ale gorerotted je supr název :)) snad ještě "rotenness" je o něco blbější...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek