OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Po vydáni tohoto alba byla ve Sparku recenze, myslím, že ji psal Tom Pakosta. Byla tam věta kde stálo něco jako "ryzí dílo heavy metalu" Tak to myslím sedlo, čas nahrávku prověřil a po 22 letech je to stále power metalová špice.
A co recenze na The Crucible of Man - Something Wicked Part II ? Objeví se tu vůbec...?
Hele, Stone,ono to tam uvedený je, ale jenom ve speciální limitovaný edici pro východní Německo, takže musíš hledat tam!
Ty šmejde jeden, počkej, až Tě zasejc někdy dostanu do spárů!!! A Lujz dostane taky, páč mi svatosvatě slíbil, že tam bude jasně minimálně jednou uvedeno "Stone je nejdrsnější metalák, páč jezdí na Edchuj" :)
ale o tobě ani slovo, teda jestli se nejmenuješ Eda?:-)
Urrrrrááááá!
je v adminu připravenej - až šéf zavelí bude i na stránce
Mě taky. A kde je, Lujzi, ten slibovanej teplej článek zez Plzně?
to by mě fakt zajímalo, kolik jsem tý desce vlastně dal ... :-)
A na co? Na nějakou "desítku". Lepčí je "dvanáctka" :-)))
........já čekám v Čechách....
10
takže žádná desítka?? No tak na co čekáte????
Bodejť..
klasika neklasika - jednou známku dostala, tak bych jí tam nechal - co to je zas za nápady, jí dávat pryč?
takže ji tam samozřejmě vrať prosím
Můžu jí tam dát zpátky, což ale nic nemění na tom, že deska do Síně slávy náleží. Jen mi přišlo, že je to hodnocení v těchto případech jaksi navíc, byť samozřejmě klasiku můžu hodnotit různě, nejen desítkou.
a proč jsi tam tu devítku jako nenechal? To teda skutečně nechápu... a nějaká síň slávy je zbytečnost
Aby bylo jasno – Louis dal devítku, ale protože je album starší pěti let, patří tak díky své kvalitě do Síně slávy. Aby bylo jasno.
Maria Magdalena pt.II?
a jak se bude tedy jmenovat nové album Sandry?
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek