OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Tak mne Flynov vokál "hardcore" vôbec nepripadá, a to už hardcore počúvam pekných pár rokov, aj keď je pravdou, že posledných niekoľko rokov sa za hardcore považuje úplne niečo iné (čo s ním častokrát ani nemá nič spoločné)... Ja len mám v sebe hlboko zakorenený hardcore 80-90-tych rokov a od toho má Flynn veľmi ďaleko...
MH jsem nikdy nemusel.první deska vcelku ušla,a kapela díky bombastické reklamě slavila velké uspěchy,ale pak začal Rob vehementně koketovat s hard core a to takovým zpusobem ,až se mi dělalo zle(mimochodem,Robuv vokální projev se skutečně spíše hodí do HC,než do Thrash metalového běsnění)a hudba?to de vezme Sepultura,přidá se Pantera,hezky se vše smíchá a dochutí velkou porcí flažoletu a......voala?!jsme originál!
DJ Hooya: Jo mas pravdu s tim Spirit Crusherem od Death jista pasaz je tam dost podobna s "napademe" na Imperium. Ja bych zase nebral tak cerne, MH to potom rozvinuly trosku jinak. To se stava. Me naopak tesi, ze pokud tedy HM neco "vykradaji", tak to v jejich podani aspon nezeserou jako je tomu u ostatni. Navic MH i tvori a to hodne dobre. Mam je rad, radsi nez Death, ale i tech si moc vazim.
zaujímavé postrehy
No tak MH si na kazdom albume co to pokradli, teda v dobrom slova zmysle povedane. Na burning red spieval jako jonathan davis, na supercharger to sekal jak corey taylor ci serj tankian a na through the ashes mi to znie kurva ovlivnene kapelami ako Arch enemy a celou svedskou scénou - hlavne imperium - .Skoda ze toto album dosiahne svoj vrchol na zaciatku a potom uz ziadnu podobne silnu skladbu nema. A mimochodom vypocujte si skladbu Spine z TMTC a potom Blind od korn - dost podobne ne??
RE: figliar stopka - [18.4.2005 16:40]
"no, ehm. Album je to pekný, ale ludzé moji, Vy snáď nepočujete tú vykradnutú pasáž od Death/spirit crusher/ v skladbe Imperium? Alebo to len Ja som taký fajnový, že my to bije do očí? "
ne, bije mě to do ... uší i mě ... nemám jim to za zlé, ale je to tam slyšet, no a docela okatě ...
btw, jediné co mi na posledních 2 albáčích dost vadí, je Flynnove melodické POPěvky a to opravdu dost ... imho je to děcké, vlezlé a do kvalitního thrashového uragánu naprosto nevyhovující ... přitom hudba je to skvělá ... ale tak to cítím asi jenom já :(
recka je tu v sobotu
Dík za tip;-)
wp> nauc sa pouzivat kalendar (vpravo v hore), 27.3. sa vsetko dozvies :-)
Jak to vypadá s novým albem?Kdo bude psát recku?
Já slyšel celé album a písně jsou opravdu dosti dlouhé, čemuž já moc nehovym. Ale v tomto případě mi to nevadí, protože písně jsou dost pestrobarevné a fakt se u nich nenudíte a 6 minut uteče jako jako voda
(takze na nete sa uz vala aj "oficialny" release...)
stopaz podla mna ani nebude tak problem, nemam nejaky pocit, ze by to bolo natahovane alebo ze by som nevedel do konca pocuvat... nieco ako s Tool, ked maju zaujimave co ponuknut, neni nuda :D
Já slyšel jeden song...akor ty songy jsou tam dosti dlouhé a to je možná právě chyba no uvidíme
hehe, ano, budem radsej zurnalista aby ma nezavreli :D
ale ne, album leakol na net na jednom ruskom serveri
CHACKO, ty uz jsi to slysel ? Si asi nejakej zurnalista nebo co ne ? :-). Ja jenom ten song viz. nize a mam docela stejne pocity, teda z toho songu. Trivium atd. moc neznam a nemusim. No sam jsem na to zvedavy !! Kazdopadne diky za informace.
hm, vazne neviem co si mam o Blackening mysliet. v jednu chvilu som uplne nadseny (na machine head docela) emotivnymi popevkami, inokedy mi to znie ako nicneriesiaci a hlavne MH neposuvajuci hobling... z albumu citim old-schoolovy feeling. trosku mi to pripomina Trivium a ich Crusade, ale minimalne, nechcem zase strasit :)
Jo Machine Head se toho nakecalo. Me se libi od zacatku pres nu-metal az po dnesni pobobu. Nevadila mi ani mekci podoba a myslim, ze nevydali ani prumerne album, vsechny byly hodne zajimave. Docela se tesim na novinku i kdyz ukazka viz. nize napovida, ze to bude mozna jeste vice na kost. MH jsou moje srdcovka, i pres vsechny ty chytry leco kecy Roba Flynna. Kdo umi ten umi. A co na pivo s nimi asi nikdy nepujdu.
Aesthetics of Hate z The Blackening http://www.roadrunnerrecords.co.uk/hate/
Ale chvílami to tak naozaj vyzeralo!
Toto album ich trochu spravilo.
vsetkym tym, ktori tu polemizuju o komercnosti MH odkazujem, nech si ich idu pozriet nazivo. je smiesne ze sa niektori ludia snazia pospinit naozaj kvalitnu originalnu kapelu takymito kecami.
dulezity je vysledek -> kvalita - a nikoli jestli kapela udelala krok vpred nebo vzad...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek