OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
to olld
dobry trolling :D
Pro Millhouse: To samozřejmě vim, moje poznámnka byla spíš k tomu kradenýmu jménu. Jelitama se nazýváte doma?
INCUBUS death metal
Ten thrash/death INCUBUS (BRA/USA) se přejmenoval na OPPROBRIUM - poslední deska z 2008.Momentálně se připravuje nahrávání nového alba.
To je jinej Incubus, ty jelito..
Incubus - legenda death metalu. Rozpadli se. Měl jsem zato, že se dali v půlce devadesátek dohromady, když jsem to ale zaslech, nevěřil jsem, že by mohli hrát takovej pop.
Chápu správně, že A Left Crow Of The Murder tak převyšuje ostatní, že i Morning View, kterou mnozí považují za vrchol tvorby by v měřítku s touto měla dostat asi 6/10? Možná, že to není špičkové album, ale umí pobavit a má i slušnou atmosféru. Třeba je to tím, že to je jediné album, které jsem od nich slyšel.
to Stray
Tebe metal (nemyslim tym nu-metal a podobne...) asi nic nehovori, ked nazyvas floridsky thrash/deathovy Incubus "nicotnou trapnou malou METALOVOU kapelou". Urcite si to nikdy ani zdaleka nepocul, pripadne ani nijaku recenziu necital, ked si dovolis toto tvrdit. Co je podla Teba vyznamnou netrapnou velkou METALOVOU kapelou? To musi vydat 10 albumov, mat za sebou velke vydavatelstvo ci co?
dneska jsem si skoukl koncetni dvojDVD Pearl Jam ... Incubus jsou poctiva sracka :)
Nevím, v čem byli ti staří Incubus trapní a nicotní. Možná snad v tom, že se nevezli na vlně nějakého trendu, který je posluchačům podsouván médii a reklamou. Jasně, death metal byl v jisté době také trend, ale stále v rámci undergorundu. Tu kapelu si musel fanoušek sám najít, nebyla mu vnucována jako umělý produkt manažerského kalkulu.
a, že Incubus existovali pouze tři roky? Za prvé - třeba to je činí zajímavějšími, než kdyby hráli doposud, za druhé - Incubus mají pokračovatele ve skupině Opprobrium, která v roce 2000 natočila album Discerning Forces.....
Incubus z Floridy byli nicotná trapná malá METALOVÁ kapela ,která vydržela existovat pouhé 3 roky a nezmohla se navíc než dvě obyčejný death metalový desky.
Incubus recenzovaní - jsem nikdy nemusel ,ale nová deska je kvalitní, agresivní, pestrá zkrátka poctivá - to je také to co mi na ní upomíná kapely typu FNM a PJ. POCTIVOST!
Neviem, cele som to este nepocul, ale tych par veci bolo OK.
A Morello je strasne precenovany IMO.
To damien silvering
Přesně jsi na to kápl, bratři Howardové, Moses a ten druhý nevím, jak se jmenoval. To jmenované album bylo super.Ten dnešní Incubus mě vůbec nezajímá, stejně jako P.O.D, Limp Bizkit a jiní, kteří s metalem nemají vůbec nic společného.Nu- metalisté prominou....
...možná pár komunistickejch riffů ? :)
stejne tak jsem na te desce neslysel nic, proc by mne mel pri poslechu kytar napadnout Tom Morello ... ale treba jsem hluchej
Já myslel současné Pearl Jam, pochopitelně. Podle mě se zvukovou uhlazeností zrovna moc neliší od mainstreamu a´la RHCP nebo R.E.M.
a co jejich zacatky? imho jde mj treba o 'zurivy' zvuk ...
Zrovna Pearl Jam bych teda "zuřivou" kapelou nenazval :)
imho incubus jasne smeruji do mainstreamu, popu, mtv atp ... a pokud ma byt jejich hudba mene zuriva, kytarove prirozenejsi atp - tak nechapu jak je muze nekdo povazovat jako pokracovani FNM, AIC ci Pearl Jam ... to mi prijde dost v rozporu
Incubus, to byli ti deathmetaloví drtiči z Floridy, ne ? Bratři Howardové, "Beyond The Unknown.."Tahle kapela jim ukradla název a drze si ho přivlastnila...fůj zloději :)
Co se hudby týče, viděl jsem nějaké starší klipy + asi hodinový záznam koncertu v Noci s Andělem a můj názor se kloní spíš k tomu, co tady napsal vike. Zpěvák je sice hodně dobrej, ale muzička mi přijde totale bezpohlavní...
A to si myslis, ze jsem to placl jen tak? temi predchudci myslis predchozi desky Incubus nebo zminovane kapely? Schvalne jsem si to vcera vecer pustil a pretrpel cele az do konce ... na FNM nebo AIC to nema ani v nejhorsi nocni mure ...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek