OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
nějak se mi skupiny, co neuvolňují texty nelíbí. Asi to bude tím, že rád vím, o čem ten text je a při poslechu si ho čtu, což mi dost silně dotváří atmosféru. Navíc tohle pozérství nesnáším. Jediná skupina, které jsem ty texty ochoten odpustit byli Pan-Thy-Monium :-D
Anaal
No jo od Codex necro to je změna jak prase cele to je jako by melodičtejší ale furt fajn
Tak mám zase ten album doma, aj som si ho pustil, slušný materiál zvlášť v rámci žánru, ale mám pocit, že The Codex Necro, z ktorého som počul zatiaľ iba jednu skladbu, bude výrazne krutejší. A vcelku ma pobavilo, že melódia z "Do Not Speak" mi zo všetkého na svete najviac pripomína tú z "Displayed Decay" od Fleshgrind.
stylovo norsky :)
amen brothers
Fader vaar, Du som er i Himmelen
Hellig vćre ditt navn, Du min Far
La Ditt rike komme
La din vilje skje
Paa jord som i Himmel
Gi oss i dag, vaart daglige brřd
Og forlat oss vaar skyld, som vi ôg gjřr
Led oss ikke in i fristelse
Men Frels oss fra det onde
Tilgi oss, for vi vet ikke hva vi gjřr
For Riket er Ditt
ôg Makten og ćren
Amen
a ten otcenas?
*preklepy opravene*
za trest 10x odrikas otcenas :-)))
toto sice boli preklepy, ale aj tak sa este raz kajam -- kolko rozruchu kvoli presne dvom pismenkam :-))
stavat by sa to nemalo.
Vike ma pravdu, Thorn si zasluzi, staci si pozriet guestbook Abyssu, ze jo, mr. Thorn :o)))
Myslím, že Insanovi se to prznění líbí, to je hrozná bukvice :) A jinak ti Natrhnutí Anály jsou docela solidní zběsilost ( Codex Necro).
vike je normalni puntickar. kvuli drobnemu preklepu tady delat takove cavyky...
Tipujem, že Vike je audítor alebo inšpektor alebo z daňového úradu.
jinak Ihsahna przni bezne a vsude ... insahn, isahn atp ... i na plakatech na prazsky koncert Kovenant + Peccatum ho zkomolili :-)
*hanbiaci sa smajlik zaliezajuci do kuta*
vike> ajjj, aha, uff... pardon :-X
...tym duplom, ked tam Vortex ani nehra -- to sa my vypocitavanie kapiel zda ozaj zbytocne :-)
Thorn> iHsahn a nikoli iNsahn :-))))
vike, vike> ...Slovák, Slovákov, slovenský, Insahn, Insahnov, insahnovský :-)
ad Vortex> vychadzal som z www.bnrmetal.com, kde je to bez "n". Sam som tam to "n" mal, nakoniec som ho zmazal :-) Uznavam, ze zrejme omylom...
Ad vycet kapiel a Simen -- homepage Arcturus ho uvadza ako "session vocals/lyrics" na 1 albume. O tom samozrejme viem, ale naco mam pri osobach pisat vsetky kapely? To by som sa u Hellhammera nedopisal...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek