IOTUNN - Kinship
Strhující rozsáhlé kompozice, které buď zcela pohltí, nebo unudí. Já se hlásím k první možnosti. Je to jako snové divadlo severského death metalu. Za mě je to zatím rozhodně jedna z nejzajímavějších desek letošního roku.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Aaaarrrggghhh ... jo jo, kultovní recenze, možná nejlepší v dějinách MP a metalových časáků vůbec. Myslím, že zcela vystihuje podstatu Gorgoroth, ať s novým nebo starým zpěvákem...
tak kdo vytahne legendarni recku na nokturnal mortum?
10.. nj čtvrt na dvě :)
"mezi námi - neni se čemu divit, blackoví fans nejsou nikterak nároční a myslím si, že by jejich ovace sklidil i ten, kdo by se na podiu jenom usral - samozřejmě pokud by měl warpaint a kolem sebe omotané nábojnicové pásy" - památný moment :) holt 5.1.2004 :)
Kultovni recenze, jeste ted se rezu smichy.
milda: tak proč píšeš report o blackovým koncertě , když tomuto žánru nemáš vztah a nerozumíš mu?
Tak ako tak nazor
Ja si myslm ze to Milda napisal dobre, je tam cítiť nadhľad. To co tam napísal by som od Gorgoroth presne aj čakal.
. - [12.1.2006 01:51]
Nojo sakra, keď by ste za akýkoľkek black metal položili život, tak nechoďte na stránky, kde reálne hrozí, že vašu bezpodmienečnú oddanosť (dá sa to aj od podlahy, ale načo) nebude zdieľať každý.
O autorovi reportu sa asi sotva dá povedať, že by o BM nič nevedel, akurát že pre neho nie je zmyslom života a tak ste si tu prečítali názor návštevníka, ktorý sa prišiel pozrieť, ako taký BM kvlt vyzerá naživo.
to spíš IMMORTAL
a v deathu to jsou UNLEASHED :)
Gorgoroth je takový black metalový Manowar
Ked sa vam nepaci BM, tak kludne zacnite pocuvat gospel.
Čo to nechápeš, brácho?
"black metal chapes asi tak jako chapu tebe" - teď nevím a ty ho chápeš nebo ne?
Pááááán recenzent
Hehe, dobra hovadina ten clanek :-)) Clovek uz predem zaujatej proti gorgoroth, jde na jejich koncert aby udelal recenzi :-))) Ty ubohej clovicku...black metal chapes asi tak jako chapu tebe :-)) tahni....
To je v pohode, aj som to ako nadsádzku bral. V diskusii sa ako-tak orientujem, je skvelá :-)))
Martin - ech, to byla nadsázka - prostě je to severská kapela co skřehotá :)) inak já se v blacku vůbec nevyznám
to bys už dávno věděl, kdybys četl zdejší diskusi :)
a black metal tak nahodou nehraju iba cernosi???cize finntroll urcite nehra black metal!!!
Strap: Keď do toho vpália tú heligónku, tak sa aj také prirovnania môžu vynoriť...
Milda: Fintroll je BM? Kua tam do tej škatule sa už zmestí fakt všetko. Pomaly bude zoznam toho, čo black nie je, kratší ako zoznam blacku najčernejšieho...
Martin: clovece me kapela prijde jak Tri sestry.
nedělej si srandu z blackmetalu!!!!!!!
Strhující rozsáhlé kompozice, které buď zcela pohltí, nebo unudí. Já se hlásím k první možnosti. Je to jako snové divadlo severského death metalu. Za mě je to zatím rozhodně jedna z nejzajímavějších desek letošního roku.
Singl „Winter Storm Vigilantes“ je povedená záležitost, která byla slibnou návnadou na nové album. Velká očekávání byla nakonec zbytečná. S trochou dobré vůle se na albu najdou dvě další slušné skladby, jinak je to stále ten samý a nenápaditý kolovrátek.
Místy tak trochu těžkopádný death metal, který ale sází jak na zajímavé technicky neotřelé provedení, tak na dusivě temnou atmosféru. Pekelný vokál navíc dodává na dramatičnosti. U mě to celkem funguje.
Instrumentální postrocková klasika, která příliš nerozvlní stojaté stylové vody, ale má tu správnou jemnou atmosféru a i díky drobným přesahům například do progrockové či jakoby cinematic sféry nenudí. A to u současného post rocku není málo.
Zajímavý vánek z neočekávaného směru se objevil u power/progmetalových DGM, Italové nabrali směr do progrockového pravěku a v kombinaci s jejich powermetalovou energií je z toho neuvěřitelně svěží výsledek. A vůbec to nezní jako hloupé retro. Bravo.
Pětačtyřicet minut čirého utrpení. Denverská black/death metalová zrůda si zachovala až nesportovní tlak a k tomu nám ještě pořádně zčernala. Pokud se rozhodnete spočítat pasáže, kdy vám BLACK CURSE dají prostor se nadechnout, dojdete k číslu nula. Bravo.
Ze zatuchlé jeskyně vylezla trojice neotesaných Švédů a jala se kázat okrajový, primitivními instinkty řízený OSDM. Individua oděná v zástěrách z kůže ulovených zvířat třímají v pazourách prvotní nástroje a promlouvají k nám nechutným vepřovým jazykem.
Vložit diskusní příspěvek