PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Ja nezabudnem na Brain of Morbius..sialena vec:)
Pri vsetkej ucte ku KC, inak ako ozraty by som ich dlho sledovat nevedel :o)) Hlavne novsiu tvorbu..
MORION: No, kedze urcite nebude Gathering, odpada tym padom kamoska s autom, tak nieco budem musiet vymysliet :o)
dasa: Ale cestou od jedneho podia k druhemu sme stretli particku Rakusanov. Najprv nechapali, ze sa na Slovensku uci nemcina na zakladnej skole a potom dost nechapali, ked sme sa ich zacali pytat na fialove kravy :o) Jo a z celeho dna hlavne nikdy nezabudnem na fantastickych Zdob si Zdub..
Thorn : :-))) No teraz to DVD nema a neviem, ci mu ho este vratim ... jeho jedine stastie, ze som to vsetko uspesne naripoval :-)
no ja som mal jedno madarske pivo asi 2 hodiny pred koncertom, v Prahe podobne (len to pivo bolo ceske :-), takze zase az tak na mol som nebol :-) a diky, ze si mi pripomenul, ze Dagmar ma este aj to jedno DVD, co ja nemam ;-)
Thorn > no, ale keby som ich videl, tak rozhodne nie opity :))) , takze technicky moj zazitok je rovnaky ako tvoj, lebo obaja sme si ich este na urovni nevychutnali ... a videl som 3 Dagmarine DVD ... vsetky 3 po sebe az ma z toho bolela 3 dni hlava .. 3 koncerty KC za 1 den to je drsny narez
..este by som si dovolil zacitovat kamosa, ktoremu som o tom rozpraval, ale ked to uvidel tak povedal:
"Toto sa neda opisat.. to treba zazit."
Rakva> no ty mudrak, ty si tych KC nazivo vskutku videl x-krat :-)))))))
v-dur: ..sak sa ozvi o rok.. mozes sa pridat ;)
Dagmar: no ved zato ! KC je povolene bud za triezva alebo poriadne nahuleny !!! :-)
raqwa: ja som vtedy soferoval, bol som iba na cole.... a okrem toho pivo aj tak nie je moj kamarat, ved ma poznas.....
v-dur: pred tymi piatimi rokmi tam bolo slovakov vobec nie malo.... aj ked sa neda vylucit ze aj vtedy bola vacsina z juznych slovenskych okresov....:))
thorn: na ten pajzlik som uz uplne zabudol....:)))) ale na level five nezabudnem nikdy....
Thorn : vy ste sledovali KC ozrali - barbari !!! :)
MageZ> co si nepamatas, ako sme v Budapesti pred King Crimson kupovali pivo? :-D
halaszle
három sőr :-))
dasa: Tento rok bolo tiez väcsina ucinkujucich z Madarska, ale bolo z coho vyberat aj pri ostatnych.. My sme sa naucili nejake zakladne frazy ako "három pivo", sakra, aj som vedel, ako je pivo po madarsky.. A ked sme si pytali "ketö gyros tešík", predavacka na nas spustila po maďarsky, ze s cim ho chceme. Tak ju zmiatol nas dokonaly prizvuk, roky trenovany na slovenskych humoristoch imitujucih madarov :o)
Nam skor vadilo, ze sme tam stretli malo slovakov, pretoze aj ti traja, ktori sa s nami dali do reci boli z Gabcikova :o)))
mam podobne pozitivne skusenosti z tohto festivalu, v 1999 som tam stravil cely tyzden.... srala ma len jedna vec, a sice ze najst tam niekoho hovoriaceho inak ako po madarsky bol dost problem.... teda mam na mysli teraz ludi z obsluhy podii/vycapov/obchodov, nie navstevnikov, s tymi som sa nakecal do sytosti..... celkovo sa mi festak vtedy videl stavany hlavne pre domacich navstevnikov, cca 80 % kapiel bolo madarskych.... co ma dost prekvapilo, lebo ludi z celej europy tam bolo mrte.... ale snad sa to za tych 5 rokov pohlo k lepsiemu....
Pobyt na Szigete dava moznost pobudnut tyzden v izolacii od vonkajsieho sveta, az vam je luto ze sa musite na konci vratit. Ste na "opustenom" ostrove, kde vznikla komunita podobne slobodne rozmyslajucich ludi, uprostred dzungle budapestianskeho velkomesta, s ktorym vas spaja len maly mostik, a necha vas lahko zabudnut na to co ste nechali za nim. Ak prechadzate tych par desiatok metrov tymto uzkym spojitkom, citite vo vzduchu, ako keby ste sa dostavali do inej atmosfery, inej dimenzie, ktora ma na rozdiel od rest of the world este stvrty rozmer navyse. A to je prave to, co sa slovne neda popisat. Da sa to len vycitit nasim davno zabudnutym, civilizaciou otupenym instinktom pre nadracionalne veci a zazraky.
Skvely festak, buduci rok sa mi snad podari ist dlhsie nez na den..
IMHO kazdy rok najlepsia akcia..
..poznam ludi, ktori tam chodia na dovolenku (cenovo aj casovo by to zodpovedalo:)))
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Atmosférický black metal / post-metal. Hodně odlehčená produkce plná vybrnkávaček, náladových pasáží a košatých atmosférických vsuvek. Zuby se moc necení, možná občas mléčné jedničky. Příjemný poslech, vyloženou hitovku však na "Succumb" nenajdete.
Šíleně plodný oneman projekt, Aaron Edge se utrhl ze řetězu s sází jednu desku za druhou. "Agglomeration" je třetí z letošních již pěti alb. A překvapivě to drží slušnou kvalitu. Pokud tedy máte rádi dusivý sludge doom s výbuchy disonantního šílenství.
Hulváti z Jura sú takí naši DARKTHRONE: o pol generácie mladší a s koreňmi v grinde miesto blacku, no doživotne verní metalovej klasike (s čoraz hrubším zvukom). „Kromaňon“ a „Abeceda nenávistí“ sa zapíšu do zlatého fondu. Zbytok asi nie, čo vôbec nevadí.
Oproti EP "God Made Me An Animal" ubral Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN), ale i skupina jako celek, na nekompromisnosti, objevují se více i zpěvné a melodické polohy, nicméně je to stále hodně nasraný a uřvaný post-hardcore té nejvyšší kvality.
Strhující rozsáhlé kompozice, které buď zcela pohltí, nebo unudí. Já se hlásím k první možnosti. Je to jako snové divadlo severského death metalu. Za mě je to zatím rozhodně jedna z nejzajímavějších desek letošního roku.
Singl „Winter Storm Vigilantes“ je povedená záležitost, která byla slibnou návnadou na nové album. Velká očekávání byla nakonec zbytečná. S trochou dobré vůle se na albu najdou dvě další slušné skladby, jinak je to stále ten samý a nenápaditý kolovrátek.
Vložit diskusní příspěvek