PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
K Bloodbath nych řekl, že je to celkem dobrej Death Metal, občas vykouzlí úsměv na rtech, prostě taková pohodička pro volný chvíle. Mám je rád.
Ja miluju Opeth, tohle CD Bloodbath a Katatonii nemam moc naposlouchanou (Prvni a posledni album, posledni me vzalo trochu vic :))
Ja ,,Viva Emptines" mám samozrejme tiež rád komplet celú dosku, no ,,The Great Cold Distance", tak tam už nemám akosi vytvorený taký vrelý vzťah, ako k ostatným albumom Katatonie. No nájde sa aj tam pár vydarených songov, to nepopieram, no ako celok ma to až tak nechytilo !
od Opeth i od Katatonie mám rád tak nějak všechno...
Já mám hodně rád taky desky Viva emptiness a Great Cold Distance.
Mne najviac sedia od Katatonikov nasledovné dosky:,,LFDGD", Tonight´s Decision" a samozrejme ,,Discouraged Ones".Celkovo ale Katatoniu mám strašne rád a o Opeth platí to isté, avšak ešte vo väčšej miere.
Nejvíc Doom/Death je asi Brave Murder Day avšak nejmelancholičtější je DISCOURAGED ONES.
Jak ti sedne Brave Murder Day ale težko říct, Mikaelův rannej styl growlingu ještě nebyl nejlepší.
Pusť si toto:
Katatonia - Murder - LIVE
http://www.youtube.com/watch?v=3FkQ_ywNsU0
A tady ten samej song, ale neni živák.
http://www.youtube.com/watch?v=05gpMm6tv_s
Je to z alba Brave Murder Day.
Líbí se ti?
Na metal archive je napisane ku stylu, ze Katatonia hra depressive rock a zaroven doom/death. Ktore album je najviac deathovo/doomove? Uz z toho co som doteraz pocul mozem povedat, ze tito svedi sa vedia dost dobre pohrat s atmosferou, a na ich albume Last Fair.., ktori mam zatial ako jediny je to viac o melancholickom metalovom hoblovani, aj ked nejake prvky smrtiaceho kovu by sa mozno nasli. V kazdom pripade pocut takuto atmosku v trosku podladenejsom kabate by mohlo byt zaujimave.
BTW: Brave Murder Day, toto album nemam moc naposlouchaný, neb mne zas tolik nebaví, jako ostatní alba. Co musim vyzdvihnout je song Murder protože by se určitě dostal do mejch top 15ti Katatonia songů. (nechcete vašich top Katatonia song´s napsat do komentářů k některýmu recenzovanýmu albu od Katatonie?)
Já bych doporučoval všechno, akorát jejich debut mi nějak nesedl, ale abych se přiznal, tak jsem ho moc neposlouchal.
tak skus od katatonie brave murder day, podla mnohych ich naj album, spieva tam vsak prave akerfeld a nie jonas, ktory mal vtedy odpalene hlasivky, ci ako to bolo...a z tych z novsej ery iste LFDGD a Dis. Ones
Hody - [20.10.2008 17:33]
me too
Katatoniu by som si hodnotit este nedovolil, ale viem ze Opeth mi velmi nesedi. Dost ma to nudi a tie Akerfeldove melodicke spevy, to je fakt trochu vela.
Já mám rád jak Opeth, Katatonii tak i Bloodbath.
Ale Katatonii s Opeth stavim výš než Bloodbath.
Tak hlavne je to v kazdom pripade ine ako Bloodbath. Zaujimave ze hudobnici z doomovo-goticky melancholickej Katatonie a progresivneho Opethu sa stretnu na klasickom deathovom albume so skoro gore tematikou.
Viva Emptiness a Great Cold Distance jsou ale taky super alba, o dost modernější, řekl bych ...
Ja som si stiahol Last Fair Deal..., zatial som to pocul iba zbezne. Vyzera to celkom zaujimavo, zaujimava atmosfera
ka\tatonia je super, hlavně alba: Last Fair Deal Gone Down a Discouraged Ones.
Nejnovější počiny jsou ale taky super!
Pod Akerfeldovkou som myslel metalovu vec zalozenu hlavne na atmosfere a progresivite, ale nie az tak stravitelne pre klasickeho pocuvatela extremnejsich odnozi metalu - vid Opeth
"Akerfeldovka"? ani nie ;)
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek