OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Tohle Album vážně můžu :-) Hlavně Sister September je super. A ta fracoužtina v The Shining přidává skladbě na úžasu. :O)
fiLL-kiLL: Pravda. Dneska je strasne modni nadavat na CoF. Pritom to, co ted nataci, uz opravdu se jmenem CoF nema nic spolecne.
cof
prosím nešpinte tady COF, poslechněte si opět jejich klenoty dusk and her embrace, vempire či cruelty, to co provádí dneska už nema s cof nic společného, to už je jiná kapela
naprosto propracovaná hudba a moje uši se vždycky roztékají blahem .) AN jsou mistry svého řemesla a vždycky když slyším Sister September ...
prumer? Bavime se o tomtez? Uvedom si kolik prostredku maji COF a kolik prostredku maji AN. Vzdyt i z nejvetsi zumpy by label u COF udelal minimalne dobre prodejnou vec. Tam uz nejde o kvalitu. Samozrejme respektuju tvuj nazor, ale kdyz to vezmu kolem a kolem, vubec bych tyhle dve kapely nespojoval co se tyce hudebniho obsahu uz vubec zminovane jednotvarnosti jednotvarnosti. Zapadli bychom do uz ohrane diskuze o hruskach a jabkach. COF jsou uzkoprsi anglicane s bombastickou produkci. AN jsou bombasticti francouzi s uzkoprsou (pure fucking) produkci:-)
proste je to moja srdcovka.
AN je kvalita. len jak to zacne tak to aj skonci.
CoF maju 4 viac ako nadpriemerne skladby na poslednom albume a to sa mne osobne paci viac, ako ked AN zahraju od zaciatku do konca priemer
Arr: jasne hodnotil jsi dost kladne a dobre, ja jsem nemel zadne ocekavani, protoze starou desku jsem este neslysel a tohle se mi dost libilo. proto se mi zdalo trochu zvlastni, ze jeste nekdo cekal vic :-) nic ve zlem....
yos: od AN som cakal daleko vacsiu revoluciu v ich hudbe, nez len kvalitny posun v tom istom smere akym nastupili na NOO. Cakal som proste nieco osobite, co tu este nebolo. Od kapely formatu AN je to myslim opodstatnena poziadavka. Hodnotil som to myslim dost kladne.
šli tak akorát do .....
Cof su podla mna fakt jednotvarni od "Bitter Suites.." dovtedy sa este celkom dali, aj ked je fakt, ze od 96 uz nesli nikam vyssie..
Piotresku: CoF naposledy neboli jednotvarni v r.1996
pre mna je to dost jednotvarne.
co sa o novom CoF neda povedat.
ale aj tak vyborne.
V tom případě je Thorn vážně šikulka :-)
Thorn má rýchle prsty, on to bol! Ešte aj "zs" stihol opraviť, šikulka!:o) ...takže moje krásne modré oči nechajte napokoji!!!
Nikdo nic neopravoval, takže oči krásné oči černé co to jen vidíte? :-)
no bud je to uz opravene alebo je zase raz cas na silnejsiu optiku....
:o))
Kde? ;-)
Francúzsko s malým f...pomooooc, oči, moje oči!!!
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek