OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
s CDckami to nie je pravda -- tie su v zahranici lacnejsie, nie rovnako drahe, ako u nas.
Thorn: Dtto CDcka :) A potom nenapaluj..
Tomas: Proste v Cechach som okolo piva zazil zatial lepsie vsetko.. Chut, kvalitu, obsluhu.. V BA na sposob Ceskych krciem funguje "Plzensky Dvor" a kedykolvek si tam, mas pocit, ze to vsetko okolo teba je atrakcia :)
Thorn: :)
ano pivo je vo viedni dvakrat take drahe, ale listok na koncert stoji rovnako.
Thorn a V-dur: ...Wien je Wien a BA je BA :) ...len som mal na mysli, ze 30kc je trochu vela za pivo a to nehovorim o cenach inych veci ako pivo... normalna cena je 20kc +/- a to najdes aspon v Brne skoro vsade.
V-dur: Este si nepil zle pivo v Cechach? ...ja ano. (napr.Metalmania2004-zhodou okolnosti tiez pilsner za 30kc)
V-dur: Sagvan Tofi bol v Nitre na vojne.:o)
kruta realita
nam tie ceny piwa asi preto az tak nevadia, lebo vieme ze nasa krajina sa uz pomaly "reformujeô :-))), kdezto ta vasa vdaka cervenym baretom je nasilu socialne brzdena... :-) takze sa mate "zatial" :-)) lepsie ako my...
Rudi: Sagvan Tofi chodi na Houby Nudle? :)))
Ja som z nasho hlavneho mesta zvyknuty, ze akakolvek cena za pivo, ktora po prepocitani vyjde na menej ako 35,-Sk, je dobra.. Navyse v Cechach sa mi este nestalo, ze by to pivo bolo zle, takze zan dam kludne aj trosku viac..
Na Opethe vo Viedni bolo pivko za 2€ -- strasne :-)))
"dva zakládající členové německých gotiků flowing tears - björn lorson (odešel z kapely v pětadevadesátém) a christian zimmer (vydržel o rok déle) se 20/10 stali oběťmi tragické autonehody"
Ještě k cenám piva; mě teda 25,-kč za desítku (na Dannym i Textures a spol) přijde kurevsky přemrštěné. Do dvacky by se, s trochou dobré vůle, to snad dalo vmáčknout všude.
Presne... Reknete aspon pet dobrejch koncertu, co byly posledni dobou v Praglu... Mozna tak ted tyh Therion, Tristania a Trail of Tears (coz ale nekomu nemusi pripadat jako dobrej koncert)...
ale jakych koncertu ... to je spise za trest, co v Praze obycejne hraje
Mari: veď kľudne príď. Budeš po Sagvanovi Toffim druhým Pražákom, čo k nám zavíta.:o))
90% koncertů? To snad ne... Docela mě hněte, že všechny koncerty, které mě zajímají, se konají v Nitře apod. :o)))
Uff!!!!! 90% všech větších koncertů se pořádá v Praze a některým lidem to stále přijde málo... Neuvěřitelné...
A urcite myslite bar pri vchode do salu? Hm..
rudi, tak to poxybujem, do ZA pride urcite viac ludi
Elizabeth: ...jaaaj som si uz myslel, ze ma klame pamat...asociu na 30kc pilsnera som mal akurat z Metalmanie v Zline a teraz uz aj z Fledy ;)
Hop, informačný šum, 500 ľudí v Nitre som myslel na Dissection.:o)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek