OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Morbo
Kongeniálne- ako by povedal Ostap Bender.
Já myslim, že jediná Boží láska, která Neala potkala, je Portnoy! Kde by bez něj byl??? ;)))
Darkmoor
:))
příští deska se prý bude jemnovat "Zepter save us"
Marigold
No, mne tá "božia krása" už pomaly lezie na nervy aj v ?. Mám na mysli texty. To, o čo mu ide, by už mal skúsiť povedať inak.
Testimony se mi moc nelíbí a One je místy hodně... no jak to říct, místy je tam tý boží lásky až moc. Ale hudebně klasa.
Dalas <offtopic> proč myslíš, že jsem to tam dával :o))) </offtopic>
Morbo
Testimony je tiež fajn... Aje keď myslím, že nie až tak ako One.
<offtopic>
To Marigoldovo "s boží pomocí" má v případě Neala Morse hodně pikantní nádech:-)
</offtopic>
? je super!!! Teda jako na One to nemá, ale je to fakt fajnový. Takovej slaďonkej, rozkošňoučkej "christian prog" (;)), kterej moc pěkně pohladí po dušičce, takže pohodička!
Jsem rád, že na to bude recenze. Už jsem si začínal myslet, že tady se na to vyserete, což byste mě nasrali...:)
Jinak nemyslim, že je to tvrdší. Rozhodně ne tvrdší než One... Ale tak vono One je jediný (kromě ?), co vod Neala (sólově) znám, takže nevim no...:)
Na recenzi se taky těšim...
Marigold
Skvelé... Budem striehnúť...
S boží pomocí bude příští týden. :o))
Marigold
Teším sa na recenzku...
Já jsem novinku slyšel mnohokráte, už smolím recenzi a osobně jsem velmi spokojen, byť "One" nepřekonal. Je to skvělý prog, trochu tvrdší než v minulosti.
Ta bonusovka je napěchovaná nějakými songy, z nichž část jsou určitě covery a popravdě dost často mi to přijde jako covery z nějaké jehovistické seance, neuvěřitelná vlezlost.
Marigold
Nemám bonusovku... Ide o to, že Morse vymľaskáva nad kvalitou ? a tvrdí, že nič tak dobré ešte neurobil... Ja si myslím, že Once ani Testimony nie sú o nič horšie... Preto ma zaujíma názor na novinku.
Spíš by mě zajímalo, jestli někdo počul bonusové CD a zda mu z toho bylo stejně divně po těle jako mně :o)))
?
Počul už niekto ?
cph : Tak to sem rád, že už jsme blbí dva :)
Neal Morse - reakce
První věty Loužova článku musím trochu parodovat, protože spíše já jsem si myslel je jsem blbej - mám totiž 100 % (!!!) stejné zkušenosti a to sleduji hudební dění více jak 20 let. Takže jsem rád, že se v Čechách najdou dva stejně blbý lidi. Myslím si, že pokud nejde o vyložené experimenty (tam to o každé minutě platí trochu jinak), tak podobné pocity muselo zažít hodně lidí, akorát se k nim bojí (nechce) přiznat. Jinak s článkem souhlasím, One mně skutečně (hned na první poslech) "dostal", a to na rozloze téměř celých 80 minut, což muselo dát hodně makačky i takovému praktikovi, jakým neal bezesporu je.
Jo a navíc, když byla tahle věcička vyhlášená portugalským albem roku :) Jaká stěžejní cena :)
Morbo : Já poslouchám hudbu...to ani nechtěj vědět :)) Jo slyšeli ste Morba...bavte se o One. Je to kvalitní hudba. Nechte už tz Kabáty a Anetku konečně na pokoji...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek