OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
JJ ,poslední STORTREGN má trošku zvláštní zvuk , desky předtím jsou lepší. DEATH TYRANT Opus...je absolutní pecka, nejlepší deska v tomhle ranku od dob Death to All od Necrophobic. Jinak D.T. se rozpadli , což je velká škoda. Dost slibně zní ukázky z nové desky NETHERBIRD
Martin L.: yep, super tipy, díky!
Tohle mě nedávno docela překvapilo:
http://www.metal-archives.com/albums/M%C3%B6rk_Gryning/M%C3%B6rk_Gryning/96101
Fajn veci, ale pustim si albumy Ancient God of Evil, Withered Beauty alebo Blood From Stone a je TO tam!:)
DEATH TYRANT, STORTREGN?
Martin L. : samozřejmě znám, ale úplně to není to odvětví, o kterém je zde řeč, tj. temný převážně skandinávský black/death s kozlí bradkou ;-)
Crust - [18.10.2016 12:23]
INSOMNIUM, MORS PRINCIPIUM ESR alebo BEL’AKOR hrajú dobré veci, ale sú to Fíni, resp. Austrálčania.
Taky je jinde doba, mně zní Somberlain dneska spíš tak mile archaicky, pěkný melodie, ale mám trochu problém brát to jinak než jako relikt doby.
Tak nemusi jit jen o Dissection kopie/tribute/pohrobky, i kdyz samozrejme veci jako Thulcandra nebo Trident by asi v podobne zamerenem pokracovani clanku nemely chybet. Ale jako tipy na zajimave black/death kapely v podobnem stylu bych to ocenil. Preci jen Reaper byl v tomhle odbornik na slovo vzaty :-)
Hmm, Reaper uz clanok v podobnom duchu slubuje roky... Na podobnu notu uz nic podobne nepisal ani nepamatam. Chapeme, za vsetkym je vytazenost a uz nie taky zapal pre vec, ako pred rokmi... Celkovo to slo dole vodou nielen tu a mlada generacia, zial, neprisla.
Já vám nevím, mně ty Dissection worshipy přijdou už dost mimo. Nedávno jsem poslouchal Němce Khaos Aeon, jakože muzika fajn, ale tři čtvrtiny riffů Dissection, texty Dissection, celkově stylizace kapely Dissection, promo fotky Dissection...není už lepší na férovku založit revival?
Tak největší Dissection worship jsou Thulcundra, ne?
http://www.metal-archives.com/bands/Thulcandra/126757
https://www.youtube.com/watch?v=Qm5pRkmsybw
Nechtělo by se Reaperovi napsat nějaké pokračování tohoto článku? nějaké další tipy na zajímavá alba, kapely z tohoto ranku?
Return Fire je OK / s Midvinter to je trochu horsi / hezka variace blackovejsich pozdnich GOI, prijemna melodika, lec po skladatelske strance nic hlubokeho :)
Return Fire je dobrý dodnes, tie po ňom som asi ani nepočul.
mork gryning
prvy album Mörk Gryning "Tusen År Har Gått" je vynikajuci 9/10. az sa mi nechce verit, ze obaja akteri mali len 17 a 18 rokov, ked ho nahravali. ale ostatne boli cim dalej tym nudnejsie.
Dík za tip!
...a Vinterland "Welcome My Last Chapter", aj keď tam už sa o svojskosti zas tak hovoriť nedá...
Podľa mňa najlepšia (a teoreticky najoriginálnejšia) kapela ovplyvnená Dissection bola Mork Gryning - hlavne ich debut a tretí album stoja za to. A vcelku svojskí boli ešte Midvinter na "At The Sight Of The Apocalypse Dragon"...
A kedy si Daniel najde cas, ak nie, povedzme teraz? Ked vydaju s plamenmi novinku, tak to zas bude o tom istom... zase sa to odsunie na neurcito... :{
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek