OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Buďme rádi za ty dary, že máme aspoň nějakou vzpomínku na tohoto génia. V případě DEATH šlo vždy čistě a jenom o hudbu a to DVD s tím plně koresponduje. Já teda nevím jestli se dá hovořit při hraní o nějakejch chybách...já osobně jsem si myslel, že skladby Death se dají naživo zahrát jen těžko, teda aspoň do té doby než jsem je viděl v osmadevadesátém poprvé v Praze. Chuck si dokonce v některých pasážích přidává i něco navíc (např. sóla v Together As One), takže v tomto úplná spokojenost. I mě vadí přítomnost toho hovádka z ochranky, ale co naděláme. Každopádně je to lahůdka pro každého, komu tvorba Death něco říká.
Jj, ten chlápek z ochranky je fakt trapnej. Apoň ke konci koncertu ho ale Chuck vykázal do patřičnejch mezí. Co se týče zvuku a obrazu mě naopak příjemně překvapilo, že to DVD vypadá tak autenticky ,syrově a nepřikrášleně. Je ale fakt, že diváci nic moc.
T O L A R
LAR: Taktéž bych si dovolil projeviti zájem o DVD z Eindhovenu.
neni o co stat, je to uplne stejny jak divx, ale nedalo mi to a na dvd sem si to poridil taky. i kdyz vsechny dvd do roku 2002 stojej za hovno a kvalitou sou na urovni lepsich divxu.
myslim, ze nema - nelisi se to nijak ani od CD verze.
Venca : mam to jen jako mpeg, coz shledavam neuspokojivym.
To netuším, já VHS neviděl, ale pochybuji
ma to dvd nejake bonusy v porovnani s vhs??
Venca> nikto nemoze mat vsettko, dokonca ani ja... :o(
Imothep: To se divím, že to nemáš. Já myslel, že máš všechno :-)))
L.A. i Eindhoven jsou site horkou jehlou... L.A. ma sveho zabaka u Chuckova odposlechu, na Eindhovenu jsou zase vsechny zabery na Christieho posunute dozadu oproti zvuku a dle meho nazoru celkove 'tensi' zvuk, oh well. No a co? Je to syrovy dokument toho, co jeste jde... Videl jsem je v Praze (97?) a bylo to presne takove. Pro me je to dokonala pripominka jednoho z nejlepsich kocertu, co jsem kdy videl. Death nikdy nestaveli na show nebo vizualni atraktivite koncertu. Jejich muzika to nepotrebovala. Budme vdecni za to, co mame. Jestli nekdo chce specialni bonusy a skryte kapitoly, tady je nenajde. Tady proste hudba hovori sama za sebe.
jj, Live In Eindhoven je celkem reprezentativni,obraz a prace kameramanu a samozrejme podpora toho kotle pod nima je o 1000 % lepsi nez na Live in L.A...
Kdepak, já mám oranžovou tatrovku.
Dalas: že by ti někdo šlápl na gumového kačera? :-)
Braindead: Já si zas myslím, že je zbytečnost, aby sem někteří jedinci vůbec lezli.
mel sem za to ze sem tam videl oba (pred vanocema), ale ruku do ohne za to nedam. jinak treba tady: http://www.ultramusicstore.com/dvd.htm ale je to jen dvd-r. takze to bude stejne prepaleny ale za 20 vdolku :))
Braindead : Live in Eindoven ? Pochybuju - bylo to stazeny hned po Chuckove smrti - duvod vydani byl opravdu vybirani penez pro jeho lecbu.
Jedine, ze by se jednalo o nejakej zapomenutej kus, ale to by fakt musela byt klika.
imhotep: nezvan, v bontonlandu sem to tusim videl :))
takhle ojebavat chudaka chucka. bezte si radsi koupit nebo se v noci objevi jeho duch a brutalne vas (samozrejme analne) vojede. takze si prepalujte svoje dvd ale bacha na ritaky.
jinak dalsi zbytecna recenze. dnes vychazeji hromady nabusenych dvd a tady recenzujete tyhle vykopavky. nereknu kdyby to byl nejakej klenot (coz v pripade muziky je) ale tady se jedna o dvd a to je velice podprumerny, je to sice dany dobou vzniku (tenkrat se holt takovy ojebany dvd delaly), ale to je fuk, proste zbytecnost.
koscj : ja bych si to DVD klidne koupil, ale uz to neni mozne
Hanbite sa! Kopirovanie zabija hudbu... :o))))))
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek