OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
No tak mňa práve v čase vydania "STD", neskutočne bralo. To bola muzika jak lusk! Práveže dosť svojská, taká: severská chytľavosť-melodika a americký feeling dokopy. No postupom času, aj posluchov, sa mi to nejak opočúvalo a teraz len tak, že raz za čas... Každopádne je u mňa "Stabbing The Drama" lepší album, než tie dva po ňom dohromady!
Práve to že je iný sa mi na ňom páči. Že skúsili niečo iné ako už pomaly ohraný štýl, ktorý sa na Stabbing the Drama pomaly ale isto vyčerpával nad prijateľnú mieru.
Add Sworn to a Great Divide ...
Měli byste si "Sworn to a Great Divide" znovu poslechnout. Je jiný, ale rozhodně ne slabý, špatný nebo nedejbože sračkový ...
Sworn je sračka...Ale posledný album je super
Sworn To A Great Divide nie je žiadna sračka, práveže sa mi vidí ešte lepší ako toto.
jeden z najlepsich SOILWORKOV!ak nie ten naj!po nom su uz iba sracky neviem preco ale je to tak do tohto albumu to este celkom slo!
Jede někdo zítra na SOILWORK do Prahy z Brna?
Lidi, zítra jsou v Praze Soilwork a já se ptám jestli na ně někdo jede z Brna? Já jedu s kámošem a asi v 15h Student Agency a zpátky asi vlakem v 01:00 z Hlavního nádraží, který do Brna přijede ve 4 h. Kdyby někdo jel tím zpátečním vlakem do nebo aspoň přes Brno, napište mě na e-mail, budem mít levnější cestovný, když nás bude víc. A taty pokecáme. Rád poznám nějaký fandy SOILWORK
Divím se, že nikdo nereagoval na názory pod recenzí od Noisyho Darkmoora a Loužy. Všichni napsali úplně to samé jen s malými obměnami pát slov. :-0
@ Stray: "Mě stačí rozdělení na dobrá a špatná a je mi uplně jedno jakej je to styl a kolik ostatních kapel ten styl hraje." < Asi nějak tak, hold každý to má jinak včetně Noisyho. :-D
@ seventh: "cyklit, necyklit... stagnovat, nestagnovat - me se jejich mjuzik libi." < Naprostý souhlas, stále to spolehlivě rozkope a baví mě to.
Jinak podle mě parádní deska i když neobsahuje tolik překvapení jako svého času Predator's Portrait. Nicméně i tak je chytlavá, má hlavu a patu, suprový zvuk a prostě je zábavná.
preco nie je na metalopolise ani zmienka o naslapanej kapele Disarmonia Mundi (spevak zo Soilwork), ktora svojim poslednym albumom nakopala Soilworku prdel do ruzova?
Čo sa stalo?
a můj kámoš taky...asi už ex-kámoš
Nie nie ja poznám ešte jedného spolužiaka zo strednej, ktorému sa to tiež páči. O:)
Tak to už jste dva. No, a už vás asi moc nepřibude. ;-)
Radalf
Nie si jediný. Mne sa to tiež páči viac, ako Natural Born Chaos. O:)
Radalf: Homokládo...:-)
to jsem skutecne jediny, kdo si mysli, ze Stabbing the Drama je daleko vyzralejsi a suverenejsi nez nejaky Natural Born Chaos? Mne se to jevi jako nepreslechnutelne..
blbecci
(Throndar ®)
stabbin the drama je jejich nejlepsi cd, od prvni pisnicky odsejpa jako svine
Kůrva nárocný recenzenti
Pekne me s tema vasema recenzickama serete, jste narocny az za hrob, tak si zkuste neco slozit sami a uvidite jak Vás kurevsky zdrbu. To asi poslouchate kdyz zrovna nemate naladu co? Tak si to pustete az si treba budete oklepavat kokoty. JA taky neposloucham jen tak necom treba novy Korn sou pekne hnusny ale do Soilwotk a ostatnich dobrejch novejsich kapel se neserte rozumite nebo si vas podam:(
stabbing the...album se mi hodne prijemne posloucha ..kdyz tak ctu ty recenze tak kazdy rika ze jsou na stejnem miste a to sami dokola ja si myslim ze maji svuj styl ktery porad vylepsuji a urcite bych nechtel aby se nam Soilwork zacal nejak menit...maji agresi rychlost brutalitu ,melodickost a novy album tomu nasvedcuje podle meho nayoru dou furt napred a jejich kazdy cd mam hodne rad a moch by sem je klidne poslouchat kazdy den..soilwork forewer
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek