OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Kdyz jsem si tak procetl prispevky sleduji, ze jsem "opradu rychly" :-)) no nic...snad priste
eh...?
Co to ma Marigold na tom kvetaku??
dreckus> pozére :)
jo a jinak vyšly v 2004 spousty skvělých alb imo...
Morbo : Víš jak pracný bylo udělat ten žebříček a kolikrát sme si to navzájem během práce přemazali?? Buď rád, že je to co je. Ale nějaký snahy o sčítání byly. Vyhrál bezkonkurenčně Ayreon a dost bylo i Isis.
Kdyby byl někdo z vás, redaktorů, tak pracovitej a projel by všechny ty hodnocení všech redaktorů i čtenářů, spočítal kolikrát se který album vobjevilo a udělal shrnující bilanci z těchto cifer...bylo by to přinejmenšim zajímavý...
thorn: "Prehrýzať sa tonami zúfalo uniformných metalových nahrávok je čím ďalej, tým viac úmorné – a aj po poctivom preosiatí nezostáva na dne viac, než zopár malých zrniek zlata, hodných maximálne mierne nadpriemernej známky." ...ale ten boj s větrnými mlýny nevzdáváš, že? ;))
jinak pěkná agitka, už se moc těším na nové myšlenky a revoluci (s holy agrem v čele) v metalu :))
btw ještě mi ta rekapitualce znovu připomněla recenzi posledních khanate a musím znova konstatovat, že je fakt výborně napsaná :)
Leisha - tak šup se svým žebříčkem pod článek
A proč to všichni říkáte tak jakoby votráveně :)))
Aspoň se mi zdá. Ale chápu, každej má své vlastní elity.
> Louža: Těším se na tu recenzi.
ja nie
Ještě někdo? :)
Leisha: slyseli
Leisha : Slyšeli. Já na to psal recenzi.
slyšeli jsem to - tedy kdo chtěl, měl tu šanci
Dík všem dotčeným redachtorům za tip na ISIS.
A jen tak na okraj, to vážně nikdo, ale opravdu nikdo z vás neslyšel nový "Ekvíky"? Tj. Equirhodont - Black Crystal. Jestli by si něco zasloužilo za loňskej rok vyzdvihnout, tak je to tahle deska.
Vikoušovic - jeden jde po Mortym, druhý(á) po Marim:-)
dekuji ti, dobra vilo
vik: musis to dat sem: http://www.metalopolis.net/rate.asp?articleid=1877, vis?
nejcasteji jsem poslouchal loni asi tohle:
+ Danny the Dog . OST / Massive Attack
+ FLA / Civilization
+ BJORK / Medulla
+ AYREON / The Human Equation
+ ENSLAVED / Isa
+ ELEND / Sunwar the Dead
zadny 'zazrak' jsem nezaregistroval, ale dost mne nadchli zive Persona Non Grata (SK)
@immortal > prijemna prohlidka moderny a progu
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek