OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
* ehm, zvuk
zvuj je to nejlepší, co na téhle desce je :)
Zvuk je samozřejmě skvělej, jakmile si na něj zvyknete, už nechcete jinak. Nehledě na to, že takhle Vám to jiná neudělá:-))
ano, tusim ze v jednom z R.I.P. zinu garm tvrdil, ze se s tim shnilym zvukem morili nekolik dni, a furt jim to pripadalo moc cisty:-))
Zvuk je vynikajuci imho :) Frontman Ulver aj v interview, neviem, ci nie dokonca v tomto na Metalopolise, vravel, ze samotny zvuk je prenho velmi dolezity, mozno najdolezitejsi... A Nattens Madrigal je aspon pre mna ovela lepsie pocuvatelnym co sa zvuku tyka pri porovnani napriklad s prvymi Emperor
kazdemu, co jeho jest ;)
2 sengir: delas chybu priteli..naopak si myslim, ze zvuk tohoto alba patri k jeho nejcennejsim polozkam...
Uz niekolko rokov sa planuje vydanie albumu v podani orchestra, ale nehybe sa to dopredu. Aj ak to vyjde, tak to bude nieco uplne ine.
Reedice?
Nemáte někdo náhodou informace, zda se nechystají toto album Ulver znovu nahrát s důstojným zvukem? Melodie jsou fakt super, ale já to prostě v tomhle" balení" poslouchat nemůžu. No asi je to jen zbožný přání...
a já už myslel, že to něco společného s beďarama
Maďarčina má s fínčinou podobnú gramatiku, prízvuk a niekoľko sto slov. Fín a Maďar sa nedohovoria ani náhodou, to skôr Fín a Estónec pokecajú asi ako Slovák s Poliakom.
maďarština je ugrofinský jazyk, takže společnýho toho maj mnohem víc
A herdek......tak na tuhle lingvistickou onanii jsem krátký:-))
no, to je ale asi fakt skoro jediny, co maji spolecnyho:)
ta má blízko tak k finštině (aspoň tím, že jí nerozumí nikdo jiný .)
A na takovou madarstinu si treba nezvyknes..
v-Dur: podobaju sa vsetky, ale niektore su (pre niekoho) tazsie zrozumitelnejsie ako ine. Jeden Sved ktory zil v Skaane (juh Svedska) mi hovoril, ze Danom rozumie, ale jeho zena vobec. Mozno je to ako s Cestinou, Slovencinou, Polstinou atd. Na co si zvyknuty, tomu rozumies.
teda cvicenie v HTML entitach :-D
ehm, pardon
krødeskrødechröchtehöreärå
aj tak to vsetko znie ako "skrødeskr&oslask;dechröchtehöreärå"
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek