OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Jednička se páčí vice a je taková temnější.
Žádná škoda, Sekce mi fakt moc nesedla... Uvidíme, co ten nový. Měli ho nějak podezřele rychle, že jo :o)))
Cože, už maj novýho zpěváka ? Uuups, tak to je rychlovka...
jj, dost na hovno, Kelly zpívá na Sekci opravdu dobře....
odchod
tak a jsou zase na začátku...Zpěvák Kelly Sundown Carpenter opustil kapelu...
velmi kvalitny album ktory rozhodne nesklame
velmi kvalitny album ktore rozhodne nesklame
aha, supi často letí :o)
dejte mi radsi ban za blbost / lennost cist si to v kontextu s predchazejicim :o)
vesničan - dej si facku za offtopic - on myslel jednoduchší že bude Lande/allen - a měl pravdu:-)
jednodussi asi tezko, budes muset makat :o)
thematic
Z toho, čo som počul (The Battle), to vyzerá, že to bude jednoduchšie. Na nový Frameshift sa teším. Mám rád veci, ktoré si človek musí odmakať napočuvávaním.
Nekdy mam asi halucinace ... v nekterych polohach mi zpevak pripomina Vlastika Horvatu :-))))
co jsem slyšel naposledy, tak pořád točí tu desku... už asi 5 let a myslím, že asi ještě 5 let budou
na druhou stranu, kdyby se jim podařil nový pěvec tak, jako se povedl Finnovi, mohlo by být zas dobře:-)
Darkmoor: Lande starne...zacina sa tocit v bludnom kruhu klasickeho speed-heviku-hard-rocku s rutinnou dávkou patosu...posl. Masterplan je dost slabý...kdeze sú "pubertálne" casy ARK, Beyond Twilight, jeho solovky Worldchanger, Mundanus Imperium...Pocuj Darkmoor, nevies ci to uz John Macaluso a Tore Ostby s ARK-om uz zabalili, akoby sa po nich zalahla zem...
Heidegger: Chce to cas..ale novy Frameshift je viac agresívnejsí a nejaký muzikálovejší..aspon sa mi zdá a Bach spieva úzasne.
thematic - není, je to tuctový hard rock-hevík, který kdyby byl zpívaný někým jiným, bude v lepším případě pouze průměrný:-(
@ jsem v opacne situaci, porad tocim Devil's... a nemuzu splasit to nove:(
Ten Battle som este nepocul, ale tesím sa ..sú to páni speváci, len aby to nebol nejaký sympho hevík..ale nieco vzrusujúcejsie, viacrozmerové, ako napr. ARK:-), ale to asi nebude...
S tým hodnotením som sa pomýlil..som ja Orech..hehe...samozrejme (10/10). Odoláva aj zubu casu..stale je co objavovat.
Thematic
Prepač, ja Ti vypisujem o La Briem a mal by som o Bachovi. Vypočul som si tie sample a vyjadrujem úfnosť, že to bude zaujímavé. Aj keď asi budem musieť zvykať na Sebastiana; vieš, po Jacquesovi to nie je sranda. A čo Last Tribe - počúval si? Na ich webe sú aj ukážky z The Battle(Lande, Allen, Karlsson) - veľmi, veľmi zaujímavé.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek