OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Mrazivo romanticko brutálno inteligentné.
Veľmi dobrý kúsok. Ale trvá kým sa do toho dostanete(jako king diamond). Odmena je sladká...
na Tristanii sem byl v Praze když tu byli s Therionama a bylo to docela fajn, hlavně ta zpěvačka byla kundička jako prase s tou bych chtěl mít šatnu /snad se to nedozví mladá :o)/ jinak muzika primitivní, nálada a feeling odzbrojující
.......
Archangel: Děkuju za tip, vyzkouším a dám vědět:)
dornenreich
........
Záleží, jestli tak bereš celou gohtic modl scénu. Ale jestli ne, tak bych byl rád, kdyby jsi mi doporučil nějakou kapelu(bez ironie) :))
ano a pritom je i to porad totalne kycovita srajda :)
.......
Beyond The Veil je imho mnohem lepší album, nejlepší od Tristanie:). Ale Vibeke je opravdu obrovská škoda.
Ashes Ashes Ashes! To album ma v sobe uzasnou silu a kdyz clovek prekona prvotni sok ze zmeny nemuze odolat.... The Modern End je sqela - jedna z nejsmutnejsich pisnicek a navic nadherne zazpivana.... Proc jen vibeke odesla??:(
uka fotki
Já nevím, mě se Ashes z toho všeho, co vydali zamlouvá nejmíň. Je to nádherné album, ale něco tomu chybí...Pro mě stále zůstává to nejlepší od Tristanie Widow's weeds...
Zvláštní. Mně Modern End přišel zrovna jako slabší písnička v porovnání se zbytkem toho, co na World of Glass je.
receniza noveho Primordialu uz vysla...
Tristania
Clovek sa vyvija a s nim sa vyvija aj to, co tvori, akym sposobom sa prezentuje. Tak vznikaju rozdiely. Kazdopadne pre mna ostane Tristania navzdy zapisana vskutku skvelym opusom "Beyond the Veil". Na albume "World of Glass" ma akosi zaujala len posledna skladba "Modern End". Poculi ste uz novy Primordial?
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek