OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
:))
a nebyl jsi náhodou ty sám v nejhorší formě ze všech koncertů anathemy co pamatuješ?.....:-)
.. vidite, a z rovna na tomhle konciku mi Anathema prisla zdaleka v nejhorsi forme, co pamatuji ...
ja teda musim souhlasit s befree, ze Anathema vychazi z tohohle minisouboje jako jasnej vitez..mozna i proto, ze ji mam radsi, ale hlavne PL mi prisli hrozne bez stavy..
Jasně, report bude ve 14:00:-)
Jsem chtel jet PL a Orphaned Land jsou me srdcovk a nejel jsem zasrane statnice :o). Report uz mas hotovy? Mezi ucenim bych si take neco odechoveho precetl :o)
Dobře dopadli. Ne úplně můj šálek kávy, ale skalní museli být maximálně spokojeni.
A co Orphaned Land jak dopoadL?
Tak já nevím člověče, ale mě se PL v neděli celkem líbili. Nic jsem od nich nečekal a o to více jsem byl příjemně překvapen.
srovnani
musim srovnat s vikendovymi paradise lost. anathema z toho vychazi jako jasnej vitez. Paradise lost byli uplne tragicky, coz me fakt mrzelo, protoze je mam rad, ale na rozdil od anathemy nebo treba gathering nenasli a asi uz nenajdou cesticku z ty svy skatulky. uz jsou pro me za zenitem. ....imho zpevak bl teda fakt mimoradne nenaladenej, neprijemnej a hlasove byl nejak uplne jinde, ani bych ho po hlase nepoznal
vsetkym, co ste tam boli, uprimne zavidim....
Nikdy bych si nemyslel, že to řeknu zrovna o Anathemě, ale jejich poslední deska stojí úplně za ho... . Podle toho taky vypadal loňský koncert v Brně, který byl pro mě ohromným zklamáním. Animé jim těžce nakopali prdel. Navíc ten jejich bubeník je fakt hrozný, nejpepší bylo, když tam hrál Shaun Steels (nebo jak se to píše). Na Prahu už jsem tedy neměl odvahu.
Lifener: Přesně můj pohled na Anathemu, 100% souhlas.
Dreckus: Překlepy opraveny, to bych snad ani nebyl já. Korektoři jsou všichni v Bratislavě, takže to pak takhle dopadá:-)
Svůj názor už jsem řekl ve článku a jen zopakuji, že zvuk sice ideální nebyl, ale taky žádná tragédie a kvality Anathemy v mých očích předčily všechny nedostatky.
Absence drivejsich zkusenosti s zivymi vystoupenimi Anathemy a premira hudebniho hluchu mi umoznily cely koncert se blazene usmivat:) A DP taky parada..
ja sa priklanam (aj ked nerada) k nazoru vikeho. anathema je sice moja srdcovka, koncert sa mi pacil, ale podla mna uz hrali aj lepsie koncerty. nepochybne to ale bolo z velkej casti prave zmrsenym zvukom....
jenom upozornění na překlepy : "příznivci (doom) metalové minosti" - minulosti
a název desky fine day to exit...
no jinak mě bavili hodně, možná i proto, že jsem se na ně vlastně ani nějak extrémně netěšil. V porovnání s Brnem minulý rok u mě tenhle koncert určitě vede, ale těžko říct, proč mě právě ten brněnský tak iritoval :)
a ani se to nezdálo jako hodina a půl, hned to uteklo..
btw myslím že snad ještě nikdy neodehráli koncert bez dying wish ;)
... jen pro poradek dodam, ze z meho pohledu jsem videl nejhorsi set Anathemy, co jsem zazil ... velke vyhrady bych mel i ke zvuku (asi ne nahodou bednak stale neco kutil a Dany hazel tazave pohledy jednou ke zbytku kapely jindy zase ke zvukarum) ... a tak pozitivni dojem zustal zejmena z nekolika pisni z Alternative 4 (ikdyz je zvuk celkem zazdil) a z Vinnyho vokalu ...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek