À TERRE - Embrasser La Nuit
Nebezpečný sludge, doom, post metal s nádherně kanální francouzštinou. Zahulený zvuk a dusivé nálady, až se z toho svírá hrudník. À TERRE mě na první poslech dostali, uvidíme jak trvanlivé to bude.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
videl jsem vetsi cast koncertu a nejaky ty zabery ze studia - ale jen jednou a detailneji jsem to zatim nestudoval. Je fakt, ze vokaly zneji hodne mohutne a vyrovnane i na to, ze tam meli troje spesl krovi :o). Vlastne vsechno (vc.smyc.kvartetu) jim tam vychazi az podezrele moc dobre :o)
No aspon si dali zalezet s temi kamer. strihy - neni nic horsiho nez zaber na hmatnik, kdyz kytarista ocividne hraje neco jinyho nez slysim (napr. Grave Digger a podobni kaspari)
použili a dost
vcera jsem videl vetsi cast z toho DVD a opravdu bajecna prace. Pokud pouzili nejake dotacky /opravy ve studiu, tak nejsou vizualne moc poznat, protoze si opravdu vyhrali se strihy. Akorat me trochu mrzi zvuk, kterej myslim moc nevysel. Vcelku zajimave je i druhe DVD se zabery ze studii, koncertu, cest, klipy atd.
Ten koncert Evergreydramaturgicky nezvládli. Neustále príchody a odchody... Akoby si vynucovali prídavky. Dosiahli len to, že gradácia kolísala, ako keď miestami balón nafukujete, a potom zas vyfukujete. Prepálil to aj zvukár - najmä v druhej polovici - zvuky nástrojov a spevu sa zlievali do jednej zmiešanej hudobej masy, ktorá sťažovala ešte aj identifikáciu skladieb, nieto ešte jednotlivých nástrojov. Kto bol na koncerte a Evergrey dobre nepoznal, určite z nich nebol nadšený. A teda: Nech žije ich mňamkové DVD!
ten asi neplanuje zakladat rodinu....:-))
dagmar: ano a mal ich "proklate nizko"...:-D
....btw aj v babylone hral bubenik v ciernych latexovych gatiach????
No ale dobrych ludi sa vsade vela zmesti.
A zli sa natlacia. :)
....este k tej kapacite.... ak by v londyne majitel/prevadzkovatel pustil do klubu velkosti babylonu viac ako 500 - 600 ludi, velmi lahko by sa mu mohlo stat ze na druhy den uz neotvori....
užily, kurník
no nejvíc si holky užili se sympaťáky na Waltari, byl tam jeden gróf a ten platil za celý sál - naštěstí to nebylo tolik peněz:-)
rc > myslis ze sympataci poslouchajici exploited jsou horsi nez sympataci poslouchajici true metal tupotu?
hlavne ti sympataci, co tam budu...
Chuderky -- dnesny Exploited si isto vychutnaju :-))
zase som o niečo prišiel sakra :-((
Patrik: peace
Zbytok... : barmanky tam su aj na iné akcie tie isté, bol som tam tri dni po EG a oni tam vážne boli :)))
sy pys, ze ty by byly v tej sore hned prvy
To by asi netrebalo ani kapely na podiu...
to by tam bola ina sora :)
fajcit by mohli len tie barmanky ;)
v-dur: no tie elektricky z Reduty mi tam nechybaju..zatial...:D
To fajcenie mi osobne dost vadi. Idem na kocnert a saty mi z toho smrdia este 3 dni.....nehovoriac o tych inteligentoch pretlacajuich sa davom ludi s pivom v ruke a cigaretou medzi prsatmi...chapem, ze ked niekomu prepalis tricko, ze ti uhne a dostanes sa trochu vpred, ale takisto chapem, ked takemu retardovi potom aj niekto jednu peknu prijebe. :)
Nebezpečný sludge, doom, post metal s nádherně kanální francouzštinou. Zahulený zvuk a dusivé nálady, až se z toho svírá hrudník. À TERRE mě na první poslech dostali, uvidíme jak trvanlivé to bude.
U retro hevíků je klíč jednoduchý: buď to kopne, nebo ne. U těchto Švédů je situace ihned jasná. Příjemně dobový zvuk, přesvědčivý projev, jednoduché háky a príma veteránská atmosféra. Výsledkem je žánrově trve kolekce, kterou člověk vděčně vdechne.
Ejhle, špičkový německý debut našťouchaný bravurním technickým DM. Má to dost valérů, skvělou balanci mezi melodikou a zrůdnou agresí, zábavný vokál a explozivní basu, která evokuje klasiky žánru. Němci působí dojmem, že se pro první ligu narodili!
Košatý technický death, agresivní náklepy střídá progresivní hravost a přestože se jedná o brutální formu death metalu, je to i dostatečně čitelné. Povedený zvuk dává vyniknout všem instrumentálním parádičkám. A tempo je většinou zabijácké. Palec nahoru.
Tento šťavnatý mix proto-black/deathu s thrashovým zurvalstvom, nasratosťou a rýchlosťou sa mi veru pozdáva. Švédom to krásne hrá, tento debut u slovutných Century Media sa veru podaril.
Nové album skotských MOGWAI opět těží ze soundtrackových zkušeností skupiny, ale současně je cítit snaha vrátit se k postrockovým kořenům a především po produkční stránce ostřejšímu soundu. Tady bude co naposlouchávat.
Postmetalový koktejl, ve kterém je namixováno hodně rozdílných vlivů, od DEFTONES přes náznaky TOOL až k post rocku či dravému i melodickému post hardcore. Trochu zvláštní koktejl, ale říz to rozhodně má.
Vložit diskusní příspěvek